Цілу новорічну ніч молилася, а на ранок трапилося диво

Бог милосердний і творить дива. Але ми повинні у це вірити… так щиро… так віддано, як діти. Своєю дивовижною історією з газетою ЯСНО поділилася закарпатка Руслана.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Тоді мені було 5 років і ми жили в селі. Від раку помер мій батько. Я ще добре й не розуміла, що то за хвороба. Але могла збагнути, що більше ніколи не побачу тата. Було сумно і гірко. Найважче, звісно ж, мамі… бо чоловіка вона дуже любила. Одразу після похорону вона злягла. До лікарів іти не хотіла, була на них ображеною, що не врятували батька…  Казала лише, що підвищилась температура, болить усе тіло.

Поступово вона перестала готувати і я перебивалася сухим хлібом. Сама не їла взагалі, тільки лежала і стогнала. Я розуміла, що біда, та нічим зарадити не могла. Батьки в неї, тобто мої дідусь та бабуся – алкоголіки… їх доля доньки не цікавила ніколи… як і інших п’ятьох дітей.

Мені було дуже страшно, що я втрачу маму і я пішла просити допомоги у сусідки. Вона викликала швидку і маму забрали до лікарні. Я дуже плакала, а ще й мені нічого не пояснювали. Сусідка – тьотя Свєта забрала мене до себе.

Наступного дня ми поїхали у місто провідати матір, та нас до неї не пустили, казали, що вона в реанімації. Лікар щось довго говорив із сусідкою і вона при цьому важко зітхала. Додому ми їхали мовчки. Вдома тьотя Свєта сказала мені: «Молись дитинко, бо твоя мати у дуже важкому стані. У неї запущене запалення легень і невідомо, чи виживе. Пам’ятаю свій жах і свою істерику. Я кричала на небо батькові. Чому він хоче до себе від мене забрати єдину людину, що залишилась… нехай краще бере мене, а мама хай живе.

Потім трохи заспокоїлась. То була новорічна ніч. Звісно, сусідка з родиною святкували, до них прийшли гості. Я ж втекла… Пригадала, що вона радила мені молитись, тож пішла до церкви. Утім… на мій подив, вона виявилася зачиненою. Мене ніби крижаною водою облили.

«А де мені з Богом поговорити?» – думала про себе я • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост