Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №5

Чиновники проти лебедів: в Ужгороді знову почалася війна за Кірпічку:

У житловому масиві, у трикутнику між вул. Минайська, 8-Березня та Заньковецької, на площі 8,5 гектарів знаходиться простір вільний від забудови. Це – парк Перемоги, який називають «Кірпічка» із озером у центрі. Саме ця ласа ділянка, що знаходиться на географічно зручному місці є ласим шматочком для багатьох забудовників і за неї вже більше десятиліття точиться запекла боротьба між ініціативною групою та бажаючими там назводити багатоповерхівок. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Жінки-залишки або старі діви. Як їм жити під тиском традицій?

У нас їх називають старими дівами, у Китаї жінками-залишками. Як суспільство тільки не принижує жінок, аби змусити танцювати під свою дудку! Чи можна знайти свій шлях у патріархальному суспільстві? На жаль, ситуація схожа у всьому світі, різниться лише демографія та деякі звичаї.

Служба BBC News зняла документальний фільм про самотніх жінок. Він зачіпає непросту для багатьох тему, а саме тиск суспільства на молодих незаміжніх жінок 20-35 років. Мова у ньому йде  про китайське суспільство, але подібна проблема є і в нашій країні, і навіть більшою мірою. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Депутатський прайс. На яких хабарях ловили українських депутатів?

Наприкінці жовтня Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що в його відомстві — понад десяток заяв, у яких йдеться про можливе отримання депутатами парламенту зарплат «у конвертах». Чутки про те, що народні обранці можуть отримувати гроші за «потрібні» голосування, ходять уже давно. Але жодних офіційних підозр з цього приводу ніхто поки не отримував. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Залишилась без чоловіка, з купою боргів та чотирма дітьми. Почала народжувати іноземцям

Оля росла в багатодітній сім’ї. Вона чудово знала, наскільки багато грошей потрібно, аби годувати дітей, одягати, платити за житло.

Втім, коли в 19-ть вийшла заміж, то пішла тим же шляхом, що і її батьки: стала одне за одним народжувати малюків. Тож коли жінці виповнилося 25, вона вже мала чотирьох дітей. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Хижа Україна. Де ховаються останні українські ведмеді, вовки і рисі

Якихось 150 років тому подорож українськими землями вимагала від мандрівників значно більше обережності.

І річ не тільки в тому, що їм довелося б подорожувати через кордони Австро-Угорської та Російської імперій, ще й не найкращими дорогами (до “Великого будівництва” залишалося півтора століття). Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

У 44 виглядає настільки молодо, що її плутають із дочкою

Мешканка США Джолін Діаз прославилася на просторах соцмереж, а все завдяки її приголомшливому зовнішньому вигляду.

Дівчина почала публікувати свої фото в мережі і відразу ж привернула увагу користувачів. Люди обговорювали кадри і захоплювалися красою Джолін Діаз, проте далі їх чекав несподіваний сюрприз. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Віддав нирку мамі дівчини, але вона кинула його менше ніж через місяць

Узіель Мартінес, вчитель з Нижньої Каліфорнії (Мексика) став відомим у соцмережах після того, як розповів про те, що дівчина кинула його менше ніж через місяць після того, як він пожертвував нирку її матері.

 «Я пожертвував нирку її матері, вона пішла від мене і вийшла заміж через місяць», — написав він іспанською під кліпом, на якому виглядав занедбаним, лежачи на дивані. Більше – у газеті ЯСНО.

Позбавити телефони від дротів. На аукціоні продали лист Ніколи Тесли, який передбачив майбутнє

У листі до редактора шанованого видання вчений обговорює своє місце серед винахідників Америки.

На аукціоні Remarkable Rarities (RRAuctions) лист винахідника та новатора Ніколи Тесли було продано за 341 295 доларів. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Чоловік витратив маже три мільйони гривень на те, щоб покрити все своє тіло татуюваннями

Екстремальний шанувальник татуювань витратив колосальні 75 000 фунтів стерлінгів (майже 3 мільйони гривень), розмалювавши майже все своє тіло.

33-річний Ремі з Канади зробив свій перший пірсинг на обличчі в 2001 році, а потім приблизно через вісім років набив татуювання імені ім’я сина на своїй руці. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Я стала коханкою одруженого чоловіка

Не часто жінки зізнаються, що є чиїмось коханками. Суспільство завжди виступає проти розлучниць. Але що відчуває та, що потрапила в таку хитку ситуацію? На що сподівається?  Саме такою історією з газетою ЯСНО поділилася закарпатка Катерина. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Мама твердила, що батько невдаха і мені такий батько не потрібен

Деколи дівчата дуже хочуть бути схожими на матір, захоплюються рисами, характером, зовнішністю матусь… а часом навпаки – бояться повторити помилки найрідніших людей…. Чому? Саме про це розповіла газеті ЯСНО закарпатка Ірина. Подробиці – у газеті ЯСНО.

На Закарпатті п’яна “зірка Instagram” убила у ДТП свою подругу і тепер може уникнути в’язниці

Тячівський районний суд Закарпатської області ухвалив вирок винуватиці п’яної аварії, в якій загинула її подруга. За місяць до трагедії Етелла Менджул та Оксана Сойма з розмахом відзначали день народження останньої, а в день ДТП влаштували посиденьки з “перегонами”. Без мами залишилося четверо дітей, ростити їх і допомагати стати на ноги тепер будуть тітка та бабуся. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Батько бив немовля, бо плакало, а матір вигнав на вулицю

Раніше судимий молодий чоловік жорстоко побив дитину, а жінку вигнав на вулицю

У Вінницькій області 23-річний батько побив свого тримісячного сина. І своєї вини не визнає. Запевняє, що малюк забився сам. Як з’ясував кореспондент новин “Сьогодні”, то не перший випадок насилля у цій родині. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Тіло 2-місячної дівчинки лежало в хаті. Чому батьки відмовлялись ховати дитину

Моторошна історія, яка в голові не вкладається, сталась в селі Українка Літинської громади на Вінниччині. В одній з хат майже тиждень пролежало тіло немовляти. Поруч з трупом весь цей час жила вся сім’я. Маленьку Вероніку закутали у рожеву ковдру, поклали у пластмасову ванну і накрили дошками. Кілька разів на день мати та батько підходили до дитини і дивились, як вона. Відмовлялись ховати дитину в труні, батько планував просто закопати в могилі бабці. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Як зміцнити імунітет взимку без ліків

 Наша імунна система протистоїть величезній кількості найнебезпечніших і неприємних хвороб, але проте взимку імунітет почасти слабшає. Нині існує безліч способів покращити систему захисту організму. Експерти назвали 15 продуктів харчування, які достовірно зміцнять імунітет.

1. Цитрусові фрукти. Вони містять вітамін С, який зміцнює імунну систему і збільшує виробництво білих кров’яних клітин. Оскільки організм сам не виробляє і не зберігає цей вітамін, то організму потрібні постійні його дози. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Вперше в Україні:  дитині пересадили печінку посмертного донора

Батьки і лікарі вірять, що усе найважче у Артема вже позаду

Трансплантацію печінки однорічному Артему з прикарпатського села провели 12 січня у Львові, в міській дитячій лікарні Першого територіального медичного об’єднання. Донором органа для маленького пацієнта став 44-річний житель Вінниці. Ця трансплантація стала першою в Україні, коли печінку такій маленькій дитині пересадили від посмертного донора. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Хлопець на спір проковтнув кулькову ручку. Його життя дивом врятували лікарі

На Львівщині 26-річний чоловік побившись об заклад із друзями проковтнув кулькову ручку. Сторонній предмет пробив шлунок тож рятувати молодика довелося медикам. Про це в коментарі Львівському порталу повідомив завідувач хірургічного відділення лікарні швидкої медичної допомоги Першого територіального медичного об’єднання Гнат Герич. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

10 тисяч метрів над землею: лікарка прийняла пологи на борту пасажирського літака

Лікарка з Торонто Аїша Хатіб принйняла пологи на борту літака. Це сталося під час польоту з Дохи до Ентеббе. Про це вона розповіла у Twitter • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост