Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №6

Якщо цього не зробити зараз, через 50 років на людство чекає голод

На цій планеті 85% живих форм — мікроорганізми, хробаки, комахи, птахи, тварини, люди, трава, дерева та інша рослинність — існують переважно завдяки одному метру верхнього шару ґрунту. І зараз він перебуває у смертельній небезпеці. За останні 40 років було втрачено 40% ґрунту. ООН повідомляє, що ґрунту вистачить на 80-100 врожаїв, що дорівнює 45-60 рокам землеробства. Після чого ґрунту для вирощування культур не залишиться. Можете уявити страждання, які очікують тоді весь світ. Збереження ґрунту для майбутніх поколінь — це найголовніше, що ми маємо зробити. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Не намагайтеся рятувати людей – їм зручно там, де вони знаходяться

Навіщо рятувати тих, хто врятуватися, власне, не хоче?

Чоловікові 30-ти років зручно жити з матір’ю та скаржитися, що вона його контролює та пригнічує. Йому не хочеться виростати та брати відповідальність за свої рішення. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Світ не хоче, щоб ви були розумними, так простіше продати продукти і послуги

Розмір діагоналі телевізора обернено пропорційний коефіцієнту інтелекту. Світом людей з великими телевізорами керують люди з великими бібліотеками. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Ваш успіх та здоров’я залежать від того, з ким ви спілкуєтеся

Якщо довелося спілкуватися з негативними чи нещасними людьми, треба «розбавити» спілкування. І стільки ж часу витратити на спілкування з добрими та розумними; на спілкування з мистецтвом чи природою. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Чехія розгляне відправлення військових в Україну, якщо Київ попросить

Чехія не виключає можливості відправити в Україну своїх військових, щоб допомогти протистояти російській агресії, якщо Київ про це попросить. Також Чехія готова прийняти українських жінок і дітей у разі повномасштабного вторгнення РФ. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Геополітичний пазл Путіна. Які шматочки ми бачимо

Ви коли-небудь пробували складати пазл, в якому відсутня половина шматочків?

Це засмучує. Це збиває з пантелику. Цілу картину так і не вдається побачити. Більше – у газеті ЯСНО.

Кому найбільше довіряють українці, а кому не вірять зовсім

Серед державних та суспільних інституцій українці найбільше довіряють Збройним силам, волонтерам, Державній службі з надзвичайних ситуацій і церкві. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Хлопчик знайшов покинуте немовля. Через 18 років вони  зустрілися

Хлопчик дивився у вікно і говорив бабусі: — Бабусю, ну коли ми підемо на вулицю? — Сьогодні холодно, любий, іншим разом. – відповідала жінка та й справ у неї було дуже багато, не до прогулянки. Олена Петрівна підробляла вдома, в’язала на замовлення шапки і шарфи. І зараз у неї було замовлення, потрібно було дов’язати комплект: шапку, рукавиці і шарфик. Але онук наполегливо просив бабусю піти погуляти. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Свекруха завалилася пожити у мене з двома племінниками, які трощили все на своєму шляху

Був суботній ранок. Чоловік поїхав до мами — допомагати. Адже вона ж сама не може холодильник розморозити. Повернувся він підозріло швидко, та ще й не один. — Господиню! Приймай гостей! — я крізь сон почула голос Лідії Микитівни. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Народила двох дітей-альбіносів і не могла повірити своєму щастю

Такий рідкий збіг в одній родині!

Патриція Вільямс стала щасливою мамою двох діток-альбіносів. Всього в їхній родині 4 дитини. Коли народилася перша біловолоса дитинка з блакитними очима і блідою шкірою, батьки не могли повірити своєму щастю. Волосся новонародженого малюка переливалося на сонці, як платина. Подробиці – у газеті ЯСНО.

У лісі знайшли будиночок у вигляді черевика

Дивна будова справді могла бути житловою.

Британські сталкери виявили у лісі невеликий будинок у формі черевика, в якому, як вони стверджують, жила жінка у 1950-х роках. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Ями на дорозі вирішили залатати одягом

Місцеві нанотехнології.

Жителі села в Малайзії втомилися чекати, коли влада закладе вибоїни в дорозі, тому придумали свій спосіб вирішення проблеми. Для цього їм потрібна була кмітливість і непотрібний одяг. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Жінка, яка працює з пацієнтами що помирають, розкрила їх найголовніший жаль перед смертю

Що потрібно обов’язково зробити. Поради молодому поколінню про те, як потрібно насолоджуватися життям, жити сьогоденням і більше подорожувати — це, звичайно, добре, але ми всі знаємо, що так не працює. Потрібно заробляти гроші, платити за житло, допомагати батькам. Так може пройти все життя, і, озираючись назад, кожен ризикує випробувати той самий болісний біль за безцільно прожиті роки, про який попереджав Островський. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Ноїв ковчег по-українськи: родина прихистила та доглядає понад сто знедолених тварин і птахів

12 коней, 16 собак, 8 кіз, корова, лебеді, лелеки, павичі, фазани, качки, кури декоративні, голуби, морські свинки і навіть трилапий їжак, який зараз упав у зимову сплячку – все це господарство Галини Родигіної та її доньки Регіни, а точніше – притулок для тварин. Кожен день починається із кількагодинного обходжування цього неспокійного господарства. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

“Я закрила їй рот і ніс, вона не плакала”: 18-річна двічі матір викинула в туалет мертве немовля

На Харківщині 18-річна дітовбивця, яка вже має одну дитинку на руках, народила дівчинку, задушила і викинула до ями з нечистотами у дворі. Чоловіку при цьому сказала, що за його відсутності віддала дитину соціальним службам. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

100 ударів ножем: 50-річна жінка вбила на 12 років молодшого за себе співмешканця, відрізала йому голову та статевий орган 

Моторошне вбивство у Великих Копанях. 50-річна місцева жителька понад сотню разів вдарила ножом свого на 12 років молодшого співмешканця. А на додачу – фактично відділила від його тіла голову і відрізала статевий орган. Про злочин із жахливими подробицями повідомила Херсонська обласна прокуратура. Все сталося 3 січня ввечері. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Убив подружжя підприємців і катався з тілами по місту

Днями на Обухівщині виявили чорний фургон з тілами чоловіка і жінки з Волині. Подружжя підприємців приїхали на Київщину у справах і їх жорстоко вбили. Про це інформує поліція Київської області. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Смертельне кохання: в Ужгороді жінка зарізала чоловіка

Страшна трагедія розгорілася в Ужгороді ще у 2019 році. Утім суд вирок у справі виніс лише нещодавно.

А того фатального дня до поліції надійшло повідомлення про те що, в Ужгороді в будинку по вулиці Сечені людина отримала ножове поранення. На місці події слідчо-оперативна група встановила, що під час сварки 31-річна мешканка обласного центру нанесла ножове поранення своєму 45-річному чоловіку в область живота. Внаслідок цього він помер. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Лікарі врятували недоношену новонароджену вагою 1,5 кг та ураженими COVID-19 легенями: заразилася ще в утробі

Малятко перебувало в реанімації новонароджених два тижні

Львівські лікарі врятували новонароджену дівчинку, яка народилася на 32 тижні (трохи більше ніж 7 місяців) з вагою 1 кілограм 480 грамів та ураженими коронавірусною інфекцією легенями. Немовля заразилося COVID-19 ще бувши в утробі матері. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

Хочете зміцнити імунітет і бути здоровим? Вітамінізуйтесь!

Вітамін С – найбільш необхідний для стимуляції захисних сил організму.

Велика кількість цього вітаміну міститься в цитрусах, ківі, солодкому перці та інших свіжих овочах і фруктах. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Два донори органів врятувли вісім життів

За тиждень в обласній лікарні Івано-Франківська два донори, у яких діагностували смерть мозку і рідні яких дали згоду на забір органів, дали шанс на життя вісьмом важкохворим українцям з різних областей, серед яких є і львів’яни. Єдиним порятунком для них була трансплантація. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

10 років ходила як вагітна. Медики видалили жінці 15-кілограмову грижу

У Луцьку 67-річній жінці видалили 15-кілограмову килу, яка заважала ходити.

Кила мучила жінку понад 10 років, повідомляє Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Вживання яєць на сніданок підвищує ризик утворення тромбів

При регулярному вживанні яєць на сніданок підвищується ризик утворення тромбів. До такого висновку прийшли американські медики з клівлендської клініки штату Огайо, провівши відповідне дослідження. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Хлопчика, якого розчавив КамАЗ, від інвалідності врятувала селянка-костоправ

Любов Костянтинівна Чапко нещасний випадок із сином Сергієм згадує, як страшний сон, хоча з того часу минули 46 років. Хлопчику було 1,7 місяця, коли сталася біда: багатотонна машина переїхала її дитя. Та Господь руками баби-костоправа поставив Сергійка на ноги, і хлопець до сьогодні повноцінно живе Подробиці – у газеті ЯСНО.

За 73 дні пройшов 40 міст та десять країн Європи

У 21-річного хлопця, який за 73 дні пройшов 40 міст та десять країн Європи й не витратив на це жодної власної копійки, навіть ім’я нестандартне – Віктор-Микола Гаврилюк. Що вже казати за погляди і цінності юнака, котрий як член міжнародної скаутської організації «Пласт» звиклий із 10-річного віку жити у спартанських умовах, а для відстоювання національної ідеї пішов на 9 місяців добровольцем в АТО • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост