Суспільний мовник повторно звертається до прикордонної служби для перевірки довідки співачки Alina Pash

У зв’язку з отриманою інформацією від громадян про можливу підробку наданої довідки про перетин державного кордону з Кримом командою Alina Pash, Суспільний мовник звертається до ДПСУ та просить підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби.

Передплачуйте та читайте!

Суспільне не підписуватиме угоду щодо участі у міжнародному Пісенному конкурсі “Євробачення” з переможницею Національного відбору до завершення перевірки та з’ясування фактів.

Нагадаємо, Суспільне вже зверталося до Державної прикордонної служби України, однак отримало відмову у наданні інформації про перетин кордону учасницею, оскільки ці дані є конфіденційними. Команда учасниці надала довідку, нібито отриману нею, що стало підставою для продовження участі Alina Pash у Нацвідборі.

12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею “Тіні забутих предків”, а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники Kalush заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді.

І як стало відомо zakarpatpost.net Державна прикордонна служба не видавала переможниці Нацвідбору на Євробачення-2022 співачці Аліні Паш довідку про законний перетин державний кордон України через КПВВ Чаплинка у 2015 році.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі Українській правді.