Голова Закарпатської ОДА назвав росіян братами. Денис Шмигаль заявив, що в уряді вивчать слова голови ОДА і приймуть рішення

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита висловився, що “росіяни наші брати”.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко і оприлюднив відповідне відео у телеграмі, пише Четверта студія.

“А у вас як справи? Путін нападає? На Закарпатті все добре. Життя іде і все без коректур”, – написав Гончаренко.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита відповів на маніпулятивні повідомлення у ЗМІ наступне:

«Окремі суб’єкти поширюють у мережі вирвану з контексту інформацію про мій виступ під час сесії обласної ради і подають її у маніпулятивній формі.

Щодо вислову “…і там проживають наші брати”, то хочу нагадати вищевказаним особам, що на території РФ проживає 10-мільйонна українська громада, яка перебуває під постійним інформаційним тиском країни-агресора.

І від того, що вони з різних причин сьогодні живуть на території Росії, можливо, мають громадянство та важко працюють для того, щоб прогодувати родини, – українцями вони бути не перестали.

Тому для них сьогодні має звучати риторика об’єднання, а не риторика погроз. Вони – частина України, частина нашого народу, яка сьогодні проживає в інших територіальних межах.

А щодо провокацій та маніпуляцій – ми звикли до цього, розуміємо мету цих суб’єктів послабити виконавчу владу на місцях та дискредитувати органи державної влади.

Ми знаємо, хто ви і які у вас наміри. У вас нічого не вийде»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в уряді вивчать слова голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Микити про Росію і в разі потреби вживуть щодо нього заходів.

«Проведемо відповідне дослідження, а за потреби – розслідування його слів. У разі якщо будуть на це юридичні підстави, то вживемо відповідних заходів», – наголосив він під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

ЗакарпатПост