Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №8

Політика і бізнес: рука руку миє

Чи замислювалися ви колись, чому в депутати міської, сільської, обласної, навіть Верховної рад ідуть переважно не люди, які спеціально вчилися на політологів, не юристи чи економісти, а ті, хто має бізнес. І вони насправді далекі від питань не лише державотворення, але й від самих законів. Не завжди,  але часто. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Напад Путіна на Україну. Чого чекати. Три сценарії

Визнання Росією “ЛНР” та “ДНР” – крок, що дає більше питань, ніж відповідей. З одного боку, в політичному сенсі це майже подарунок Україні, вважають експерти, з іншого – ризик чергової ескалації аж до кривавих воєнних дій між Україною та РФ.

Ініціативу російських комуністів визнати самопроголошені республіки обговорювали ще з січня, але донедавна в те, що Кремль піде на цей крок, мало хто вірив. Адже це по суті означало б руйнування мінських домовленостей, в яких критики вбачали загрозу суверенітету України. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Ціна успіху: вісім жертв успішної людини

Щоб досягти в житті того, що хочеться, необхідно постійно йти на жертви.

Кілька років тому я подарувала життя своїй третій дитині, і це був один із найнепростіших періодів у моєму житті. Мені доводилося прикладати її до грудей по 6 разів за ніч, а мій чоловік працював у нічну зміну. Паралельно я намагалася дати поштовх своїй кар’єрі письменниці. Часто бувало так, що під час годування дитини другою рукою я набирала на комп’ютері чергову статтю. Я погано спала місяцями безперервно, але як і раніше збирала двох старших дітей до школи вчасно. Щоб йти за своїми мріями, мені довелося пожертвувати дуже багатьом. І всі ці жертви зрештою окупилися сповна. Якби свого часу я на них не пішла, то сьогодні навряд чи могла гордо назвати себе письменницею. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Свої в лісі

Як замовлення від лісгоспів отримують родичі лісівників

З початку 2019-го і до вересня 2021 року у трьох областях західної України лісгоспи опублікували у Prozorro інформацію про 15,6 тисяч закупівель. Серед них із аукціоном провели всього … три. Натомість підрядниками державних лісових господарств дуже часто стають колишні працівники або члени родини лісівників. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Вчительку дратувала учениця, але саме завдяки їй її доля кардинально змінилася

Буває в житті таке, що до певної людини без поважної причини виникає неприязнь. Вчителі теж таке відчувають, вони ж не роботи. Але чи задумуються вони, що відчувають учні, які стають жертвами їхнього приязного ставлення. Своєю історією з газетою ЯСНО вирішила поділитися закарпатка Марія. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Повернулася з заробітків, а дочка вигнала мене з власного будинку

Питання заробітчанства дуже актуальне для нашого краю. Багато родин змушені залишати дітей на бабусь і дідусів і їхати за кордон заробляти на краще майбутнє своїх наступників, адже вдома то роботи немає, то зарплата настільки низька, що вижити на неї просто нереально…. А вже вчити сина чи доньку й поготів. Утім через тривалу розлуку стосунки батьків із дітьми псуються і стають вже не такими близькими. Більше – у газеті ЯСНО.

Найсильнішого хлопчика у світі, який зміг зробити 4000 віджимань у 7 років, через дев’ять – не впізнати

Найсильніший хлопчик у світі, який зміг зробити 4000 віджимань спиною до спини у віці лише семи років, виглядає невпізнанним через дев’ять.

У 2012 році Андрій Косташ встановив новий світовий рекорд, виконавши віджимання за приголомшливі дві години 29 хвилин. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Дівчина, надихаючись природними мотивами, виготовляє з глини вишуканий посуд

Художниця, надихаючись природними мотивами, виготовляє з глини вишуканий посуд. Будь-яке її творіння унікальне.

Посуд повинен бути функціональним, але при цьому не варто забувати і про естетику. У цьому впевнена художниця, відома в соцмережах як Miss Wondersmith. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Дівчина вишиває дивовижні портрети домашніх вихованців на замовлення

Вона навіть відкрила свій власний бізнес під назвою «The Artists Label».

Вишивальниці Лорен Рід вдалося перетворити своє улюблене захоплення в спосіб заробляти гроші, і допомогла жінці її дивовижна майстерність.

Почалося все з того, що Лорен, яка навчилася вишивати, тренувалася, роблячи портрети однієї знайомої собаки. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

19-річна дівчина здійснила кругосвітню подорож усього за 155 днів

Рекорд, гідний Гіннеса!

Бельгійка Зара Резерфорд у віці 19 років стала наймолодшою жінкою в історії, яка наодинці обігнула земну кулю на літаку. До цього рекорд належав 30-річній американці Шаесте Вайз. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Побачивши перевтілення двох кузин, чоловіки стали вимагати заборонити макіяж

Але ж це вже мистецтво!

Сила макіяжу давно відома і багаторазово обіграна, але все одно є ще чому дивуватися. Сотні тисяч користувачів вразило відео з двома кузинами. Це вже прямо поза законом. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Чи можна стягнути аліменти з безробітного і чи мають право на них повнолітні діти?

Читачі газети «ЯСНО» нерідко у зверненнях до редакції піднімають питання стягнення аліментів. Ми переадресували їх фахівцю, котрий має безпосереднє відношення до вирішення подібних спорів у суді – заступниці голови Закарпатського апеляційного суду Олені КОЖУХ. У розмові ми порушили найбільш актуальні питання, які стосуються особливостей судового розгляду справ щодо стягнення аліментів на дитину і, зокрема, їх апеляційному оскарженні. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Смертельно хворі діти одужали після хрещення в лікарні

Із малих літ отець Ігнатій полюбив церкву. Ще в юному віці захотів стати монахом. Проте батьки були категорично проти. Вони хотіли, щоб син оженився, мав жінку та дітей, заробляв гроші і жив, як «усі нормальні люди». Василь уже й дівчину мав, яка мріяла з ним одружитися. Але одного дня хлопець потайки від батьків зібрав свої речі, сховав їх у садку і наступного ранку поїхав до монастиря у с. Крехів Львівської області. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Лікарка назвала кращий противірусний напій для зміцнення імунітету

Напій з простих інгредієнтів дозволить зміцнити імунітет і може похвалитися противірусними властивостями. Рекомендації щодо його приготування дала у своєму профілі в Instagram лікарка-інфекціоністка Світлана Іщенко. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Найкращу воротарку України рідна матір залишила у пологовому

Досягла висот у спорті завдяки прийомному батькові

Надія з’явилася на світ у Києві. Біологічна матір залишила її прямо у пологовому і відтоді жодного разу не з’явилася у її житті. Пізніше дитину удочерила сім’я з Полтави. Прийомний батько розповідав їй про те, що вона народилася із запаленням легень і її дивом вдалося врятувати. До самої його смерті вони мали чудові стосунки з ним. Саме прийомний батько віддав Надію на плавання і завжди підтримував у всьому. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Подружжя прихистило 17 обездолених діток

Багатодітна родина Рожицьких, маючи п’ятьох власних дітей, прихистила ще сімнадцятьох! Причому багатьох із них брала в сім’ю просто погостювати на Новорічно-Різдвяні свята, але опісля уже не могла розлучитися з ними. Майже усі діти – із непростими діагнозами, та це аж ніяк не лякало подружжя • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост