Інформаційна війна в Україні сягнула нового рівня

Про це повідомляє Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség

За останні роки ми вже змогли і особисто пересвідчитись, що види зброї, що її застосовують нині у війнах, в значній мірі зазнали видозмінень – всім відоме озброєння поповнилось новим арсеналом, що застосовується для інформаційних війн. Метою останніх є деморалізація противника, його обман, а також порушення його стійких моральних та ідеологічних позицій.
Використання закарпатських угорців в інформаційних воєнних операціях, нажаль, в силу пропагандистських кампаній останніх років і надалі вважається досить «очевидним рішенням». Це підтверджує і така фейкова новина, яка була опублікована на телеграм каналі CIG (Counter Intelligence Global). Згідно з нею: „Highly unconfirmed reports that some Hungarian-speaking communities in Berehovsky district in the Carpathian mountains plan to hold a referendum on joining Hungary.” Тобто «Володіємо непідтвердженою інформацією, що деякі угорськомовні громади Берегівського району, що знаходиться в Карпатських горах, мають намір провести референдум про приєднання до Угорщини».
У 1991 році закарпатські угорці в своїй переважній більшості підтримали незалежність України, а днями їх громадські об’єднання одностайно виступили в підтримку територіальної цілісності та суверенітету Української Держави. Представники угорської спільноти як в минулому, так і в сучасних складних часах повністю солідарні з українською нацією в усіх зусиллях, спрямованих на розбудову незалежної і демократичної України.
А в цей час певні «військові стратеги» і в західних регіонах України намагаються створити напругу між титульною нацією та національними меншинами. Зі свого боку ми рішуче відкидаємо будь-які спроби, які мають на меті порушення територіальної цілісності України. Закарпатські угорці останніми десятиліттями завжди залишались законослухняними і лояльними громадянами держави, яку всі ми вже ось тридцять років як спільно розбудовуємо! Тому ми засуджуємо будь-які, інспіровані ззовні, намагання створити напругу між мешканцями нашої області, в тому числі подібні неправдиві інформаційні закиди про якісь там «референдуми».
Залишаймося спокійними, не будемо піддаватись провокаціям з боку розповсюджувачів брехні, яка повинна викликати тільки паніку, довірятимемо новинам тільки з надійних і перевірених джерел.

Ласло Зубанич,
голова Демократичної спілки угорців України

 ЗакарпатПост