Російські «гівносайти» почали розносити фейки про нібито здачу українських міст

Деякі сайти окупантів ввечері 27 лютого почали публікувати новини про начебто здачу українських регіонів і створення псевдоформування “Федеративна республіка Україна”.

Джерело: сайти російських пропагандистів, УП

Дослівно: “Ми, вільний народ Харківської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської та інших областей України оголошуємо про формування нової демократичної держави Федеративна республіка Україна”. 

Деталі: Фейк почали розповсюджувати дрібні регіональні видання, ймовірно відрізані від реальності через пропанганду центрального телебачення Росії. 

Публікацію, котра не має нічого спільного із реальністю, на сайт “Мир и мы” розмістили ще посеред дня 27 лютого.

Наразі всі українські міста чинять опір окупантам. Всі представники місцевої влади об’єдналися, щоб протистояти російському вторгненню. 

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, місто вистоїть і відіб’є наступ ворога, попри ракетні обстріли. Терехов додав, що наразі єдність української влади, народу та харків’ян міцна як ніколи. 

На Чернігівщині наразі відносно “спокійно”. Раніше лунала інформація, що на територію області ввійшли війська Білорусі, проте українська влада поки не може офіційно заявити про участь Білорусі у війну з Україною.

ЗакарпатПост