Геращенко повідомив про знищення на Чернігівщині «першого російського генерала-окупанта»

Радник голови МВС України Антон Геращенко повідомив про знищення на території Чернігівської області «першого російського генерала-окупанта» від часу масштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

«Або, панове генерали, доповідайте на гору, що вторгнення в Україну – це кривава авантюра, яка погубить Росію, якщо її не зупинити негайно! Україна – це ваш Афганістан. Тільки 10 років до розвалу Росії чекати не доведеться! Укладемося за місяць!» – написав у фейсбуці Геращенко, пи ше Радіо Свобода

Про те, що заступник командувача 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу Росії генерал-майор Андрій Суховецький був вбитий під час війни з Україною, повідомив у телеграмі, не назвавши джерела, кореспондент російської «Комсомольської правди» Олександр Коц.

Цю інформацію кореспонденту Російської служби Радіо Свобода підтвердили у Кіровському обласному відділенні Всеросійської громадської організації ветеранів «Бойове братерство». Міністерство оборони Росії офіційно загибель його не підтверджувало.

47-річний Суховецький був призначений заступником командувача армії восени 2021 року. До цього він три роки командував 7-ю десантно-штурмовою дивізією в Новоросійську. Він закінчив Рязанське вище повітряно-десантне командне училище, Військову академію імені Фрунзе та Академію Генерального штабу.

Він двічі брав участь у «параді перемоги» на Червоній площі, був нагороджений двома орденами Мужності, орденом «За військові заслуги» та медаллю «За відвагу». Брав участь у бойових діях на Північному Кавказі, Абхазії, Сирії, був нагороджений за участь в анексії Росією Криму.

Він став найвищим російським військовим, про загибель якого під час війни з Україною стало відомо до 3 березня.

ЗакарпатПост