Ціна успіху: вісім жертв успішної людини

Щоб досягти в житті того, що хочеться, необхідно постійно йти на жертви • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Кілька років тому я подарувала життя своїй третій дитині, і це був один із найнепростіших періодів у моєму житті. Мені доводилося прикладати її до грудей по 6 разів за ніч, а мій чоловік працював у нічну зміну. Паралельно я намагалася дати поштовх своїй кар’єрі письменниці. Часто бувало так, що під час годування дитини другою рукою я набирала на комп’ютері чергову статтю. Я погано спала місяцями безперервно, але як і раніше збирала двох старших дітей до школи вчасно. Щоб йти за своїми мріями, мені довелося пожертвувати дуже багатьом. І всі ці жертви зрештою окупилися сповна. Якби свого часу я на них не пішла, то сьогодні навряд чи могла гордо назвати себе письменницею, пише uagolos.com

Щоб досягти в житті того, що хочеться, необхідно постійно йти на жертви. Нижче наведено те, чим жертвують люди, націлені на успіх.

1. Час

Людям цікаво, як я поєдную материнство (у нас троє чудових діточок), навчання та роботу. Мій секрет полягає в міцній каві (жарт). Щодня у мене дуже багато будь-яких завдань – і справа не в кількості часу, а в тому, як я його використовую. Доба кожної людини має однакову тривалість, і всі ми маємо право розпорядитися нею на свій розсуд. Жертвуючи своїм часом, ми привласнюємо якісь із справ найвищий пріоритет. Саме виконання цього завдання є ключем до успіху.

Я щоденно складаю собі список справ на сьогодні і намагаюся його дотримуватись. Я навіть встановлюю собі терміни на їхнє виконання і роблю все можливе, щоб не затягувати з ними. Але якщо я все ж таки не встигаю, то ніколи на себе не злюся. Негативне мислення забирає у вас час. Ви можете сказати собі: «У мене залишилося всього 20 хвилин на те, щоб закінчити почате», або сформулювати це в більш позитивному руслі: «Так, ще 20 хвилин, і якщо розпорядитися ними мудро, то я стану ще ближче до виконання завдання». Якщо ж не використовувати свій час з розумом, то нам ніколи не досягти чогось дійсного великого та важливого.

2. Стабільність

Наша сім’я завжди жила за рахунок одного джерела прибутку. Незважаючи на те, що мої статті приносять гроші, такий дохід важко назвати незмінним. Наслідуючи свої мрії, ми жертвуємо стабільністю на користь невизначеності. Бувають тижні, коли наш заробіток набагато вищий, ніж у наших знайомих. Є дні, коли замовлень взагалі немає, а є й такі, коли за добу мені доводиться писати одразу по дві статті.

Ідеальним таке життя не назвеш, але це свого роду жертви, на які я йду заради свого кар’єрного зростання. Успішні особи повинні вміти справлятися з фінансовими та іншими труднощами, адже кожен новий день це низка підйомів і падінь, як на американських гірках. Відмовляючись ризикувати, ми тим самим позбавляємо себе шансу на краще життя.

3. Особисте життя

Ми з чоловіком одружені вже сім років, але за цей час навіть у нашому щасливому шлюбі були проблеми. Бувають часи, коли я жертвую спільним проведенням часу з чоловіком заради своєчасної здачі чергової статті. Цілеспрямованість людини іноді вносить корективи у відносини з близькими.

Обов’язки є у всіх людей, і часом компромісів із оточуючими не уникнути. Якщо ми не можемо відмовитися від нічної вечірки з друзями заради навчання або роботи, то в майбутньому від цього страждатимемо. У такі моменти нам варто згадати свої першочергові потреби, бути уважними до близьких і сподіватися, що вони зрозуміють важливість для нас таких потреб • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост