Повітряна лазівка в Європу: сербська авіакомпанія збільшує кількість рейсів до Москви

Кількість пасажирських місць на авіарейсах між Росією та Сербією збільшилася на 50%.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Після того, як країни Євросоюзу закрили повітряний простір для літаків, що належать російським компаніям та навіть приватним особам, для польотів до Європи росіяни використовують авіакомпанію Air Serbia, яка здебільшого є державною, пише ТСН

Як повідомляє The Guardian, сербський авіаперевізник подвоїв кількість прямих рейсів з Москви до Белграда – до 15 на тиждень.

Сербія не є членом ЄС і відмовилася запроваджувати санкції проти Росії, але її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Це зробило балканську країну єдиним європейським повітряним коридором, який залишився відкритим для росіян.

За даними аналітичної компанії ForwardKeys, кількість пасажирських місць на авіарейсах між Росією та Сербією збільшилася на 50% у перший тиждень березня порівняно з тижнем, що передував російському вторгненню до України. 

Росіяни, які прибувають до Сербії, подорожують до Європи, причому найпопулярнішими напрямками є Кіпр, Франція, Швейцарія та Італія. Росіяни також подорожують до Великої Британії, Словенії, Австрії, Німеччини та Іспанії.

Увечері в п’ятницю, 11 березня, коли з’явилася ця публікація, залишалося лише одне місце бізнес-класу на рейсі, що вилітає в суботу з Москви до Белграда, вартістю 583 фунти стерлінгів, і жодного місця в економ-класі.

ЗакарпатПост