Китай надасть Україні додаткову гуманітарну допомогу

Китай надасть Україні додаткові 1,6 мільйона доларів в якості гуманітарної допомоги. Таке рішення було ухвалено владою країни у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Кошти будуть передані через китайський Червоний Хрест. Про це розповів речник міністерства закордонних справ КНР Ван І, повідомляє медіаорганізація CGTN, пише Обозреватель

При цьому, наголошується, Ван І зазначив, що Китай розробив комплекс заходів щодо полегшення гуманітарної ситуації в Україні. Він складається із шести пунктів, одним з яких є надання гуманітарної допомоги. Крім того, чиновник пообіцяв, що Китай:

  • продовжить “грати конструктивну роль у полегшенні ситуації в Україні”;
  • докладе зусиль “для подолання гуманітарної кризи”.

Раніше – 9 березня 2022 року – Китай оголосив про відправку Україні 5 млн юанів допомоги (близько 791 тис. доларів). Допомога включає продукти харчування і предмети першої необхідності.

Також Надзвичайний та Повноважний посол КНР в Україні Фань Сяньжун запевнив Україну в дружньому відношенні Китаю до України. За його словами, влада Піднебесної підтримуватиме Україну як в економічному аспекті, так і в політичному.

ЗакарпатПост