Яхту Путіна за $700 млн знайшли в Італії: з вертолітними майданчиками, салонами та царськими каютами

В Італії в порту Marina di Carrara виявили яхту президента РФ Володимира Путіна “Шехерезада” вартістю $700 млн. За даними команди опозиціонера Олексія Навального, її обслуговуванням займається Федеральна служба охорони (ФСО), яка забезпечує безпеку президента Росії.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

На каналі Навального опублікували розслідування та показали, як виглядає шикарна яхта. Усі, хто перебуває в екіпажі яхти, росіяни, пише Обозреватель.

“Але є ще дещо, що об’єднує майже всіх ключових людей у цьому списку. Вони працюють у ФСТО – Федеральній службі охорони, відомстві, яке охороняє Путіна та організовує його побут”, – пишуть автори розслідування, які вивчили паспортні дані та інформацію про авіаперельоти всіх цих людей.

Одразу після капітана йде Chief Officer (старший помічник капітана, друга людина на судні) Сергій Гришин. У телефонних книжках він записаний як “Сергій Г ФСО”. Далі – Боцман Анатолій Фуртель. Згідно з втеклими базами, він зареєстрований за адресою: Сочі, вулиця Фурманова, 10. Там знаходиться служба охорони на Кавказі ФСТ РФ. Це підрозділ ФСТ, який забезпечує охорону Путіна у резиденції Бочарів Струмок.

Олександр Печуркін працює на посаді помічника боцмана. Ця людина записана у книжках як “Саня ФСБ”, “Охорона Бочаров Струмок”, “Олександр ФСО” та “Олександр Грейсфул Закупівля”. “Грейсфул” – це попередня яхта Путіна за 10 мільярдів рублів. Після покупки “Шехерезади” Graceful переписали на друга Путіна Геннадія Тимченка.

Разом на перших двох листах списку екіпажу – 23 особи, з яких майже половина має відношення до ФСО. Багато хто записаний у телефонних книжках як люди, що працюють у кавказькому ФСО, що обслуговує резиденцію в Бочаровому Руччі. У деяких приписка “Бочарка” або “Бочарів Струмок” прямо стоїть поряд з ім’ям.

Довжина яхти 140 метрів, у ній 6 поверхів-палуб, два вертолітні майданчики, басейн, спа-комплекс, салон краси, величезні вітальні та царські каюти. Довгий час її власник був невідомий, хоча багато видання писали, що вона пов’язана з Путіним.

ЗакарпатПост