Україна запропонувала надати свої газосховища на формування запасу для Європи: заява міністра

Україна готова надати ПСГ (підземні сховища газу) на формування стратегічного запасу палива для Європи. Як заявив міністр енергетики Герман Галущенко, спільна закупівля газу та його зберігання у наших газосховищах “дозволить позбутися диктату держави-терориста та забезпечити надійне постачання енергоресурсу для всього європейського континенту”.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Міністр додав, що Україна має значні потужності для зберігання природного газу – наші ПСГ найбільші в Європі. Про це він написав у своєму Facebook 26 березня, пише Обозреватель

“У нашій ініціативі Регіонального енергетичного партнерства (RESP) ми пропонуємо використовувати наші ПСГ для створення стратегічного запасу газу для європейських країн. Україна, незважаючи на повномасштабну військову агресію з боку росії, продовжує бути потужним і надійним партнером Європи у питаннях енергетичної безпеки”, – йдеться у повідомленні.

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Як заявив Галущенко, Європа визнала необхідність відмови від енергоресурсів РФ і має намір посилити співпрацю для забезпечення енергетичної безпеки всього континенту. А також створити механізми солідарності та компенсації для закупівель енергоресурсів, щоб не залежати від їхнього постачання з країни-агресора.

“Ми щиро вітаємо це рішення. Адже російський газ – ця зброя, як Україна вже неодноразово наголошувала. І сьогодні ця зброя вбиває безневинних українських дітей! Разом ми можемо протистояти агресії та забезпечити енергетичну безпеку на всьому континенті”, – зазначив глава міністерства.

ЗакарпатПост