Уряд Чехії вирішив збільшити допомогу Україні: буде і військова техніка, і підтримка біженців

У середу уряд знову зустрівся з прем’єр-міністром Петром Фіалою (ODS), який захворів на COVID. У ньому йшлося про подальшу допомогу зруйнованій війною Україні, включаючи постачання додаткової військової техніки, а також допомогу громадянам Чехії.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

 У той же час він погодився знизити акциз на дизельне паливо та бензин на 1,50 крон за літр. Стратегію подолання міграційної хвилі з України уряд затвердить за тиждень, пише blesk.cz

Те, що ухвалив уряд Чехії:

  • Зниження акцизного збору на дизельне паливо та бензин на 1,50 крон за літр.
  • Поставка військової техніки в Україну на 133 млн. крон. Швидше закупівля військової техніки на 48 мільярдів крон.
  • Відшкодування понаднормової роботи поліцією, пожежними та тюремними службами під час надзвичайної ситуації. Це становить 87,6 мільйона крон для поліції та 21 мільйон крон для пожежної бригади.
  • Сьогодні уряд призначив на нову посаду інспектора з кіберзахисту Яна Вацека, колишнього співробітника Міністерства промисловості і торгівлі .
  • Стратегію подолання міграційної хвилі з України уряд затвердить за тиждень.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост