Психолог: Не переповнюйте своє життя людьми — достатньо тих, хто має «душу»

У сучасному світі людям хочеться досягати своїх цілей якнайшвидше. Тому ми просто використовуємо всі свої навички, робимо певні речі, і… у нас все виходить. Іноді хочеться, щоб із стосунками було так само — ми купуємо подарунки, посміхаємося, обмінюємося приємними словами, цілуємось і вважаємо, що вже перебуваємо у стосунках. Проте з людьми дещо складніше, бо люди — це не об’єкти. Тут працює інша логіка. У відносинах важливо не квапити події, а бути помірними та послідовними.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Справжні стосунки вимагають витрат часу та зусиль. І щоб усе вийшло, слід віддавати їм усе, що маємо, а не періодично чимось жертвувати. Завоювати чиюсь довіру означає навчитися протистояти спокусам та аналізувати свою поведінку у скрутні часи. І, що ще важливіше, зрозуміти, наскільки хорошими друзями ми є, коли близькі нам люди стикаються з труднощами, пише Чай з лимоном

На жаль, швидкість та кількість стали нашими найбільшими проблемами. Ми схильні оточувати себе максимально великою кількістю людей (називайте їх друзями чи як завгодно) на випадок, якщо хтось із них зникне.

А зникати «друзі» будуть завжди, тому що ви не зможете приділити кожній людині всю свою увагу і досягти успіху відразу у всіх сферах життя. Не можна одночасно бути найкращим експертом у всіх галузях науки, мистецтва, спорту, у вихованні дітей тощо. Ваш час – це ваше життя, і вони обмежені. Тому не варто впускати в своє життя надто багато людей тільки для того, щоб використовувати їх як подушку безпеки у важку хвилину.

Якщо ваші стосунки мають поверхневий характер, то люди, які, очевидно, стали частиною вашого життя лише тому, що ви могли їм щось запропонувати, зникнуть, коли вам знадобиться допомога.

Зближуйтесь лише з тими людьми, які мають «душу». З добрими людьми, з якими приємно бути поруч, навіть у тиші. Якщо людина хоче вас зрозуміти, вона зробить це без будь-яких прохань щось пояснити. Якщо людина хоче вас прийняти, вона зробить це без жодних умов. Але це буде той тип відносин, над якими треба постійно працювати.

Спочатку необхідно відкрити свою душу перед іншими людьми, щоб вони могли відповісти взаємністю. Тут нема коротких шляхів. Залишайтеся вірними собі і не вдайте того, ким ви не є. Зрештою, лише такі стосунки здатні пережити будь-які негаразди.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост