На Закарпатті агента ФСБ РФ судитимуть за пособництво у захопленні державної влади

◻️Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Росії за фактом пособництва в діях, вчинених з метою захоплення державної влади (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 109 КК України).

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації на нашому каналі у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

▫️За даними слідства, обвинувачений діяв як агент ФСБ РФ, виконуючи завдання щодо збору та передачі ворогу інформації про суспільно-політичні та економічні процеси в Україні. За це він регулярно отримував матеріальну винагороду, яка надходила на банківські рахунки його співмешканки. Щодо останньої вже є вирок суду: за пособництво у діях, вчинених з метою захоплення державної влади, її засуджено до 5 років ув’язнення з іспитовим терміном 3 роки.

▫️З початком активного наступу російських військ на Україну обвинувачений погодився підготувати ряд фейкових публікації у ЗМІ з тиражуванням закликів до «вигнання націоналістичних угруповань задля порятунку великих міст», критики тих, хто, рятуючись від війни, евакуює свої сім’ї в інші регіони України чи за кордон. Крім того, агент ФСБ РФ мав поширювати думку про те, що «деструктивні дії української влади призводять до мародерства та загибелі військових».

▫️На початку березня осіб затримали в одному з населених пунктів Мукачівського району, на період слідства вони перебували під вартою без права внесення застави. Обвинувачений і зараз знаходиться під арештом, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост