Україна протягом семи років просила зброю у Великобританії, але їй відмовляли. Чому?


Через роки після введення російської армії в Україну в 2014 році британським міністром, який відповідав за запити з Києва на військову допомогу, був міністр оборони Майкл Феллон. Це була людина, якій неохоче доводилося говорити «ні». Зараз Феллон з гірким жалем озирається на той час. «Я і міністерство хотіли зробити більше», — згадує він. «Нас зупиняли, і в кабінеті міністрів нам заборонили надсилати українцям необхідну зброю».

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації на нашому каналі у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм  @zakarpatpost

Публічно прем’єр-міністр Девід Кемерон наполягав на тому, що українську кризу можна вирішити лише дипломатією, а тому не потрібно постачати озброєння країні. Це сталося тому, що, за словами Феллона, верхівки уряду боялися озброєння України. Про це пише британське видання thetimes.co.uk

Колишні міністри, у тому числі Борис Джонсон не давали Україні зброю.

Майкл Феллон, екс-міністр оборони Великобританії розповів, що до нього неодноразово зверталися з Києва, але постійно доводилося говорити “ні”. За його словами, усі боялися провокувати росію.

Зараз реалії стали іншими і, на наше щастя, Британія більше не боїться, ба… навіть більше, активно допомагає Україні.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост