Шольц пояснив, чому слабо допомагає Україні: боїться атомної війни

Канцлер ФРН відповів в інтерв’ю виданню Spiegel на запитання, чому він реагує з побоюванням на прохання Києва про важку зброю. Олаф Шольц заявив, що це не питання страху. Йдеться про «політичну відповідальність».

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації на нашому каналі у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм  @zakarpatpost

Канцлер підкреслив, що він «робить усе, щоб запобігти ескалації, яка призведе до Третьої світової війни». Закриття неба над Україною зробило б НАТО воюючою стороною. Автоматично це призвело б до загрози атомної війни. Шольц заявив, що її необхідно запобігти, пише німецька газета BILD

Шляхом поставок важкої зброї Німеччина не стала б стороною конфлікту. Проте навчання українських військових на території війни було б ризикованим із цього погляду. Міжнародне право чітко вказує на те, що озброєне втручання зробило будь-яку країну воюючою стороною. Захід заперечує такі дії.

Міністр юстиції ФРН Марко Бушманн заявив WELT am SONNTAG, що юридично Україна веде дозволену оборонну війну проти Росії. “Якщо вона користується своїм легітимним правом на самозахист, підтримка шляхом постачання зброї не призведе до того, що Німеччина зможе стати стороною конфлікту”.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост