Скасування санкцій, російська мова, демілітаризація: лавров перерахував умови, які ₚосія висуває на переговорах з Україною

Міністр закордонних справ рф сергій лавров заявив, що у ході переговорів з Україною москва вимагає скасування санкцій та затвердження статусу російської мови

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це лавров заявив у інтерв’ю китайській агенції “Сіньхуа”, пише Еспресо

За його словами, росія та Україна фактично в щоденному режимі обговорюють проєкт договору з відеозв’язку. 

“У цьому документі мають бути зафіксовані такі елементи постконфліктного стану справ, як постійний нейтралітет, без’ядерний, позаблоковий та демілітаризований статус України, а також гарантії її безпеки. На порядку денному переговорів також є питання денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статус російської мови та інші”, – сказав лавров. 

Він додав, що переговори з Україною йдуть непросто, росія, нібито, виступає за їхнє продовження, але переговорам “заважає войовнича риторика та підбурювальні дії західних покровителів Києва”. 

  • 29 березня українська делегація на переговорах з росією в Стамбулі запропонувала Росії договір, який передбачатиме переговори між Києвом і Москвою щодо статусу анексованого Криму протягом наступних 15 років. 
  • 20 квітня речник президента росії дмитро пєсков заявив, що кремль передав Україні свій проєкт договору між країнами, який було напрацьовано в результаті двосторонніх переговорів. 

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост