МЗС України – Угорщині: ударом по Закарпаттю путін наблизив війну до угорського кордону

Ракетний удар рф по Закарпатській області 3 травня має стати для Угорщини нагадуванням: війна стосується не лише України, а й інших країн, хоч би як намагалися ігнорувати цей факт у Будапешті. Українська сторона сподівається, що країна-сусід Угорщина підтримає санкції ЄС, зокрема й нафтове ембарго.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Про це в коментарі журналістам заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, передає OBOZREVATEL. Він зазначив, що ракета впала по українському регіону, який межує з Угорщиною й на території якого проживає велика угорська громада.

Це не залишає сумнівів: російське зло можна подолати лише спільними зусиллями.

“Не варто сподіватися, що політичні поступки вгамують агресивні апетити Росії. Путін не розрізняє національностей, коли віддає накази своїм військам знищувати людей. Для нього немає партнерів або союзників. Він обов’язково завдасть підступного удару. Це тільки питання часу та обставин”, – вважає Ніколенко.

Він нагадав слова глави МЗС України Дмитра Кулеби про те, що без миру й безпеки в нашій країні не буде миру й безпеки в Угорщині.

“Ударом по Закарпаттю Путін наблизив війну ще ближче до угорського кордону”, – наголосив спікер зовнішньополітичного відомства.

Він уточнив: українці жодним чином не бажають угорському народу переживати жахіття, через які ми самі зараз проходимо. Але Європа не існує у вакуумі й кожна країна має докладати зусиль для наближення миру.

Угорщина зміцнюватиме насамперед власну безпеку, якщо допоможе зупинити злочини РФ в Україні.

Ми сподіваємося, що Угорщина сприятиме єдності в ЄС, у тому числі й щодо введення ембарго щодо російської нафти та надання Україні військової допомоги”, – підсумував Ніколенко.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост