«путіна потрібно скинути» У Литві відбулася секретна конференція

Під суворими заходами безпеки в герметично закритому комплексі поблизу столиці Литви Вільнюса відбулася конференція під назвою «Надія». 

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

На ньому зібралися найрішучіші критики президента росії володимира путіна, колишні провідні політики, експерти, журналісти та юристи, а також обговорювалися шляхи припинення його “терору” через 23 роки, пише німецька щоденна газета Bild.

Bild стверджує, що він на місці, а конференцію скликав міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс. За даними щоденника, імена та функції учасників засекречені. Однак віленський сервер Lrt.lt писав, що серед цьогорічних гостей є низка важливих особистостей, зокрема Михайло Хододковський, колишній прем’єр-міністр росії Михайло Касьянов, керівники Freedom House і Радіо Вільна Європа.

Учасники конференції точно не стримаються і не беруть серветки. Особливо присутні росіяни, які домінують на конференції. Багато з них роками живуть в еміграції, інші намагаються вижити в росії.

«путін зайшов занадто далеко у жорстокій війні проти України. Через його велич десятки тисяч росіян змушені були заплатити життям від початку війни. Якщо ми відразу не звільнимо росію від нього, то коли?», — цитує Bild одного з учасників дводенної конференції.

«путін приніс в росію путінізм, як Гітлер зробив фашизм соціально прийнятним у Німеччині», – сказав один із гостей. «З імперією путіна слід ставитися так само, як і з Німецькою імперією між 1939 і 1945 роками. Німців пригнічував Гітлер, так само, як росіян пригнічує путін, але обидві нації зробили набагато легшим для своїх деспотів», — конференція Про це виданню Bild повідомив учасник у Санкт-Петербурзі.

А московський журналіст додає, що до війни росія була «фашистською диктатурою». «Але 24 лютого фашизм став справжньою нацистською диктатурою», – додав він. Колишній член російського уряду стверджує: «путін не тільки веде війну проти України, але й веде війну проти російського народу».

Війна путіна проти України не лише геополітична, а й етнічна. «Російський мир – це расистська ідеологія, на Заході цього не розуміють», – каже один із учасників. За його словами, путін вважає, що росіяни етнічно вищі за українців, і тому він має право забрати батьківщину українців і підкорити їх. Тому, за його словами, росію потрібно якомога швидше «депутинізувати».

Вільнюський форум росії проводиться з 2013 року та організований Міністерством закордонних справ Литви у співпраці з аналітичним центром East Europe Studies Centre.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост