Чи потрібно купувати інверторну пральну машину

Виробники постійно працюють над удосконаленням побутової техніки, пропонуючи нові можливості. Одне з найсуттєвіших покращень ― інверторний двигун у пральних машинах. Але багатьох турбує, чи варто за таке переплачувати. Споживачі бажають знати, наскільки реальними є переваги. Тому пропонуємо дізнаєтесь, чи варто купувати пральну машину з інверторним мотором.

Типи двигунів та їхні особливості

Пральні машини працюють на звичайному моторі або інверторному. Стандартний двигун буде завжди обертатися так, як за максимального завантаження. Він призначений для тієї ваги речей, яку може витримати конкретна модель. Тобто, якщо в барабані перебуватиме 3 кг білизни замість 7, які рекомендовані для моделі, інтенсивність роботи мотора не зміниться, він споживатиме однакову кількість енергії.

Невеликої економії вдасться досягти, якщо вибрати делікатний режим прання. Однак він не призначений для сильних забруднень. До того ж звичайний двигун використовує ремінний привід, який додає вібрацію та поступово зношується. Тертя створює опір, для його подолання потрібно більше енергії.

Інвертор регулює частоту вхідного електричного струму, тому швидкість обертання двигуна може змінюватися. Вона підлаштовується під вагу завантажених речей. Це дає змогу економити електроенергію без шкоди для якості прання.

Як працює інверторна технологія в машинках

Робота пристроїв залежить від датчиків. Вони допомагають визначити вагу речей, навантаження на двигун, швидкість, з якою буде забезпечена оптимальна продуктивність.

Інверторний мотор використовує прямий привід, який призводить до обертання барабана без допомоги ременя. Йому також не потрібні шестерні та щітки, що труться. Без стрічки передання енергії між ними відбувається майже без втрат. Без шківа та ременя машинка працює плавно й тихо. Вона не відвертає від роботи, сну, інших занять.

Переваги та недоліки

Пральна машина з інверторним мотором:

  • споживає на 20% менше електроенергії через регулювання інтенсивності та уникнення втрат між двигуном та ременем;
  • має більший час служби через видалення деталей, що труться;
  • термін гарантії на двигун може сягати 10 років;
  • відрізняється меншою вібрацією та низьким рівнем шуму, не заважає спати, якщо працюватиме вночі;
  • практично не потребує обслуговування.

Ці переваги сприяють збільшенню популярності пральних машин з інвертором. Проте технологія нова, тому такий двигун суттєво збільшує ціну виробу. Інших недоліків ці пральні машинки не мають.

Таку технологію використовують майже всі популярні бренди. Тож, якщо вас турбують питання економії електроенергії та гучність роботи, варто купити пральну машину з інверторним двигуном. Тоді ви зможете прати будь-яку кількість речей у межах дозволеної для моделі, заощаджуючи на порошку та комунальних послугах.