Андрій Костін став новим Генпрокурором: що про нього відомо

49-річний Андрій Костін здобув вищу освіту в Одеському державному університеті ім. Мечнікова. Працював у різноманітних адвокатських компаніях, отримав звання заслуженого юриста України.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

2010 року Костіна було обрано до Одеської міськради від партії “Фронт змін”, а у 2019 році пройшов до Верховної Ради від партії “Слуги народу”. Згодом Костін став керівником правового комітету ВР. Обіймаючи цю посаду, він запустив кілька процесів у рамках судової реформи. Йдеться про роботу Вищої ради правосуддя (ВСП) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

Починаючи з травня 2020 року, він входив до складу ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі, працював у підгрупі з політичних питань. Наприкінці березня-квітні 2022 року Костін також брав участь у переговорному процесі з Росією.

У правовому колі Європи Костіна також добре знають – до приходу до парламенту він був членом Європейської адвокатської спільноти.

ЗакарпатПост