Міна сповільненої дії: на росії включили до списку екстремістських священну книгу мусульман

Звички бути першими у всьому і не думати про наслідки може зіграти з росією злий жарт. Проблема прийшла, звідки не чекали: Росія стала першою країною в світі, яка офіційно заборонила “Сахіх аль-Бухарі” – другу за значимістю священну книгу мусульман.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Зібрані в ній перекази про висловлювання і дії пророка, поряд з Кораном, є найважливішим джерелом мусульманського вірогідності та закону.

Але дурням закон не писаний: міністерство юстиції росії включило “Сахіх аль-Бухарі” до федерального списку екстремістських матеріалів на підставі рішення татарстанського суду.

Це не перша судова спроба заборонити ісламські книги. У 2015 році південно-сахалінський міський суд визнав екстремістською книгу “Мольба до Бога: її значення та місце в Ісламі”. На її захист виступив “всесильний” чеченський правитель кадиров, який зажадав від судді публічних вибачень. І рішення суду було скасовано.

Тепер “лояльний” до кремля кадиров знову вимагає негайного перегляду рішення суду із залученням компетентних експертів. В іншому випадку мусульмани не почуватимуться в росії як удома. І тоді “релігія вже наказує мусульманинові діяти зовсім по-іншому”, – пригрозив він.

ЗакарпатПост