“Мріяв рятувати людей”: рятувальник з Вугледара про роботу під обстрілами і переїзд на Закарпаття

Більше сотні переселенців з родин рятувальників живуть на Закарпатті. Вивозять свої сім’ї до відносно безпечного регіону рятувальники зі східних та південних областей.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про роботу під обстрілами та дорогу до Закарпаття розповів Суспільному переселенець із Донеччини Іван Трофименко.

26-річний Іван Трофименко чотири роки тому почав працювати пожежником в рідному Вугледарі на Донеччині. Чоловік говорить: “Завжди мріяв допомагати людям, рятувати їх. Найкраща професія, яка може бути.”

За словами Івана, у Вугледарі роботи вистачало завжди. А з початком повномасштабного вторгнення значно побільшало.

“Треба було комусь гасити пожежі. Воду розвозили, бо не було ні питної, ні технічної. Чим могли — допомагали. Гуманітарку роздавали”, — розповів Іван Трофименко.

Поки Іван допомагав іншим, його дружина з донькою ховалася в підвалі від постійних обстрілів. Коли ззовні стихало — виходили у квартиру погрітися. За словами Івана, з 24 лютого виїзди на виклики стали в рази небезпечніші.

“Після обстрілу авіацією ми поїхали вночі гасити пожежу в село. Через поле їхали. Одна машина серед поля і там не знаєш: прилетить чи не прилетить”, — розповів рятувальник.

Через два місяці Іван з родиною виїхав до Закарпаття. Тут винаймають квартиру та хочуть залишитися і після перемоги.

З розселенням колегам допомагають закарпатські рятувальники. Зараз в регіоні проживає 102 переселенців з родин рятувальників, — розповіла речниця ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир.

ЗакарпатПост