На Закарпатті будують шелтер для перебування одиноких матерів з дітьми

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

У межах робочої поїздки на Берегівщину разом із депутатом обласної ради Йосипом Борто відвідали шелтер для перебування одиноких матерів з дітьми в Берегові, де оглянули хід будівництва об’єкта.

Цей проєкт реалізовується за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської по всій країні з метою підтримки вимушених переселенців, їхньої адаптації та розвитку, освіти для дітей, працевлаштування жінок і відповідного медичного обслуговування.

Для реалізації проєкту ми залучили наших партнерів з Акредитованого відокремленого підрозділу 🇭🇺 Угорської екуменічної служби допомоги в Україні під керівництвом Яноша Геревича у межах гуманітарної програми «Криза в Україні», яка фінансується Урядом Угорщини.

Для розміщення притулку придбали будинок безпосередньо поруч з оновленим ДНЗ та спроєктували чотири окремі приміщення для перебування сімей. Тут облаштували кімнати, кухню та санвузли. Загальна кошторисна вартість проєкту — близько 4.5 млн грн.

Закарпатська ОВА забезпечить притулок необхідним обладнанням і побутовою технікою, також розглядаємо можливість придбання автомобіля для забезпечення потреб матерів та дітей, які проживатимуть у шелтері.

Завершення ремонтно-будівельних робіт згідно з календарним планом відбудеться наприкінці жовтня поточного року.

Щиро дякую представникам Угорської екуменічної служби допомоги в Україні та усім причетним за підтримку і реалізацію проєкту.

Ми продовжуємо нашу спільну роботу.

Стоїмо разом, плече до плеча!

🇺🇦 Ми переможемо, ми – на своїй землі!

Слава Україні!

Героям слава!

ЗакарпатПост