На Закарпатті з річки витягнули 500 кг скла, 40 м³ пластику та 30 м³ деревини

Про це повідомили на сторінці Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва “Закарпаття” у соцмережі.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

🔹У Квасові розчистили річище річки Боржава від твердих побутових відходів

✔️Днями працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства спільно з громадською організацією Кольорові Баки – Színes Tartályok з територіальною громадою села Квасово за підтримки АРР “Закарпаття” провели екологічну акцію з розчищення річища річки Боржава від твердих побутових відходів поблизу села Квасово Великоберезької територіальної громади Берегівського району.

☝️Захід відбувся в рамках реалізації заходів проєкту: “Низький рівень пластику від джерела до моря: комплексний план дій щодо ліквідації забруднення пластиком річок Тиса та Дунай” (Tid(y)Up) в межах Danube Transnational Programme.

◾️За словами менеджера проєктів Агентства Валентина Волошина, основна ціль акції – привернути увагу територіальних громад до проблеми засмічення річок Закарпаття.⤵️

📌«Змінити ставлення суспільства щодо поводження з твердими побутовими відходами та посилити співпрацю між громадськими організаціями та місцевими органами влади – це одні з пріоритетних завдань, передбачені проєктом «Tid(y)Up». Особливо приємно, що цей захід зібрав чимало небайдужих до проблем екології людей. А найбільш відрадно, що ми, як і вся країна, в перервах між повітряними тривогами ще з більшим ентузіазмом плідно працюємо, розв’язуємо проблеми, досягаємо поставлених цілей. Як то кажуть: кожен на своєму фронті”, – розповів Валентин Волошин.

✅У підсумку, за словами Валентина Волошина, учасникам екологічної акції вдалося розчистити річище річки Боржава від твердих побутових відходів, переважно побутового сміття, що накопичувалось перед встановленою перегороджувальною сіткою в обсязі🚮

☑️ 40 м3 пластику (ПЕТ пляшки);

☑️ 30 м3 деревини (затонулі дерева, залишки деревини);

☑️ 500 кг скла (скляні пляшки).

❗️Все зібране та відсортоване побутове сміття вивезли для перероблення до приймального пункту вторинної сировини «Кольорові баки» (м. Берегове).

📸ФОТО – Viktor Buchynskyy

ЗакарпатПост