Підполковник Лапін сказав, що Аллах – слабак. Подробиці інциденту в Бєлгороді, під час якого окупанти перестрілялися

Про подію розповідає телеграм-канал ASTRA. Журналісти змогли поговорити з військовослужбовцем, який стверджує, що отримав поранення під час стрілянини на полігоні в Солоті Білгородської області і бачив, що сталося на власні очі. Наразі військовий перебуває у лікарні у місті Валуйки. ASTRA не публікує ім’я військовослужбовця заради його безпеки. ВАЖЛИВО: На момент публікації нам не вдалося незалежно підтвердити особистість ні самого оповідача, ні особи інших осіб, що фігурують в оповіданні.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«Почалося все з того, що деякі наші солдати — дагестанець, азербайджанець і адигеєць сказали, що це не наша війна і спробували написати рапорту про те, що вони не хочуть більше служити. Підполковник Андрій Лапін, коли це дізнався вже через командира роти, усіх зібрав і почав говорити, що «це священна війна». Все відбувалося вранці біля плацу, там, де шикування відбувається, гімн співають. Почався конфлікт, почали штовхатися, у тому числі й з моєї роти кілька людей.

Таджики Лапіну у відповідь сказали, що священна війна — це коли війна мусульман з невірними. Лапін сказав, що «Аллах, значить, боягуз, якщо він не дозволяє воювати за ту країну, якій ти присягнув». Я особисто думаю, що це найбільше й зачепила фраза, що «Аллах — слабак». Фраза дуже багатьох шокувала — з тих, хто там стояв на плацу. Тому що в нас і з офіцерського складу є мусульмани і башкири, і татари.

Після того росіяни та мусульмани продовжили конфлікт, після цього всі розійшлися і начебто втихомирилися. А вже через півтори години, десь в обід, нас відправили всіх разом на стрільбища, і три таджики, які на контрактній службі, вони розгорнули свої автомати, у них були бойові патрони, і розстріляли командира нашого підполковника Лапіна, він загинув на місці. І відкрили безладну стрілянину. На полігоні були контрактники, і мобілізовані. Загиблих, яких я тільки бачив — 29 осіб. 30-й – це підполковник Лапін. Це не рахуючи двох таджиків, разом із ними вбитих — 32. Поранених точно не знаю, скільки частину на гелікоптерах доставили до Бєлгорода вже, частину разом зі мною у Валуйках зараз.

За дві-три хвилини до того, як розпочати стрілянину, нам, мусульманам, сказали відійти убік. Я пам’ятаю, що стріляючих звуть: Бікзот – він старший сержант, другий Ануше, і третій молодший сержант Амі. Прізвища я не пам’ятаю, молодший сержант Амі втік. А прапорщик Семенов двох із тих, хто стріляв, убив. Семенов у цей момент був у кімнаті, де зберігаються ящики з патронами, де нам їх видають. У нього свій бойовий пістолет, під час самої стрілянини він не був присутній, він почув, що відбувається, вийшов і розстріляв обох таджиків. В Амі він потрапив у плече, але той встиг втекти. Він відстріляв дріт, де паркан, там навіть не паркан, а дріт погнутий, це те місце, через яке деякі в місто ходили, коли на КПП неможливо було пройти. Там такий насип, тобто він, грубо кажучи, просто переступив. Нам сказали, що він ще в бігах, його не зловили.

Саме ці таджики (що відкрили стрілянину, — прим.ред.) — вони були затяті прихильники своєї віри. Постійно лаялися через те, що їм не дають робити намаз вчасно, кімнату їм не вирізняли молебню», — розповів молодий чоловік.

ЗакарпатПост