Закарпатський центр нейрохірургії та неврології отримав обладнання для реабілітації військових

Понад 45 тисяч гривень — таку суму витратили на обладнання для реабілітації військових в Центрі неврології. Ці гроші зібрали на благодійному показі мод “Блаженна” 17 вересня. Про це Суспільному розповіла організаторка показу Ганна Феєр.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Обладнання передали в лікарню 17 жовтня. Благодійний показ “Блаженна” пройшов 17 вересня в приміщенні Ужгородського замку. Тоді директорка Закарпатської модельної школи “A’Star” Ганна Феєр разом з волонтерами громадської організації “Imago of Culture” провели захід, аби зібрати гроші для реабілітації українських військових у Закарпатському обласному клінічному центрі неврології та нейрохірургії. Окрім збору грошей, організували благодійний аукціон.

Функціональний електростимулятор для збільшення сили м’язів використовує лікарка фізичної реабілітаційної медицини Катерина Зінов’єва під час прийому військового. Цей стимулятор та інше обладнання передали Обласному центру нейрохірургії та неврології. “Тільки нам передали обладнання, то ми зразу почали користуватися. У нас такого немає, щоб щось стояло. Нам передали функціональні електростимулятори, вібраційні масажери, а також електродатчики для електростимуляторів, також є спеціальне обладнання для перешкод. Тобто якщо пацієнту важко долати перешкоди, то ми ставимо це обладнання, і він їх долає. Також флексбари — це такі вібратори для стабілізації і збільшення сили в руці”, — пояснює лікарка.

Як розповіла директорка Закарпатської школи моделей “A’STAR” Ганна Феєр, основна мета благодійного показу мод — це був збір грошей для реабілітаційного обладнання. “У нас був показ та був аукціон. Досить добре ми продали лоти, але цього було недостатньо, тобто були люди, котрі кидали гроші в нашу корзину, а також були такі, хто зробив благодійний внесок, коли купляли квитки”, — розповіла жінка. Список необхідного обладнання Ганні Феєр надала лікарка Катерина Зінов’єва.

“Анна запропонувала зробити збір для обладнання, що треба було для військових, то ми дивилися на те обладнання, яке має ортопедичний напрямок, тому що військові мають здебільшого ортопедичні порушення: переломи, уламкові переломи, мінно-вибухові. Це класно, коли є обладнання, тому що це зменшує навантаження на фізичного терапевта, ерготерапевта, лікаря фізичної та медичної реабілітації. Тоді ми можемо працювати швидше, ефективніше та з меншим навантаженням спеціалістів”, — каже лікарка.

За словами Катерини, новим обладнанням вже скористалися 15 пацієнтів. Лікарка також розповіла, що отримане спорядження будуть застосовувати для лікування не тільки військових, а цивільних людей.

ЗакарпатПост