Капітан Михайлюк вивів батальйон із оточення після 12-годинного бою

Юрій Михайлюк 2010-го закінчив Київський національний університет. Протягом двох років служив офіцером-психологом у танковому батальйоні, потім перевівся до гірничо-штурмового підрозділу. Його батальйон із 2014-го постійно на передній лінії. Коли росія почала бомбардувати українські міста, підрозділ Михайлюка вже був на позиціях.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це пише телеграм-канал Правда Геращенко. Під командуванням капітана бійці проводили успішні контратаки, ламаючи усі плани ворога прорвати стратегічно важливі рубежі.

У середині березня, коли штурмовики потрапили в оточення, Юрій зумів об’єднатися з батальйоном суміжної військової частини ЗСУ, врятувати їхнього пораненого комбата і взяти батальйон під своє командування. Бій тривав понад 12 годин. Ворог мав певну перевагу в техніці та живій силі. Але об’єднаний підрозділ протримався і вирвався з оточення. При цьому знищивши багато окупантів та їхньої техніки.

Капітана Михайлюка називають талановитим та принциповим командиром. Вдома на нього з фронту чекає справжній “квітник” – мама, дружина та дві доньки.

“Я в Україні!” Тож Юрій традиційно відповідає на регулярні “де ти є?” від рідних.

У березні цього року офіцеру надано звання Герой України. І вже наступного дня Юрія було поранено в бою. Захисник, незважаючи на кулю у нозі, продовжував керувати підрозділом. І лише після відбиття атаки погодився на евакуацію.

ЗакарпатПост