В Ужгороді добова оренда квартири обійдеться в 4 300 гривень

Як відомо, вартість оренди житла суттєво зросла після повномасштабного вторгнення Росії і як виявилося, досі тримається на високому рівні. Власники ужгородських квартир скористалися великим напливом вимушених переселенців до Закарпаття.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

На сайтах із пошуку нерухомості, ціни в Ужгороді стартують від 500 гривень за досить «вбиту» однокімнатну квартиру в віддаленому районі міста, а квартира більш-менш пристойна коштує від 900 гривень і завершується на позначці далеко за 2 тисячі гривень доба. Так, квартира на вулиці Осипенка здається за 1200 гривень, на вулиці Другетів апартаменти коштують 2100. Апартаменти на вулиці Гвардійській обійдуться гостям у 4 300 (із 3 спальнями). Але на дати, які нам були потрібні, навіть цих квартир і апартаментів не було, всі були заброньовані.

Багато гостей міста скаржаться в соцмережах, що знайти житло щодобово в Ужгороді майже неможливо – ціни високі, адекватних пропозицій мало, а рієлтори зазвичай, ставлять за свої послуги велику комісію. Ми також під час пошуків стикнулися із неадекватною поведінкою однієї пані-адміністраторки хостелу. На прохання надіслати нам на вайбер фото сімейного номеру в хостелі, його вартість 800 гривень за добу, аби показати родині, ми отримали відповідь, що в неї немає ніякого бажання скидувати нам фото. «А не подобається – ночуйте на вулиці», – заявила вона.

Повертаючись до нашої родини, яка шукала житло на 5 діб із 26 листопада, то після довгих телефонних дзвінків навіть у хостели (перераховувати не будемо, зайвий раз надаючи їм рекламу) – на ці дати і навіть весь грудень – місць немає. Ліжко-місце в 5-6 місному номері хостелу коштує від 300 гривень.

Є правда, один нюанс. Через постійні відключення електроенергії, мешканцям подобових квартир прийдеться заплатити високу ціну за житло, і сидіти в холодній квартирі (це правда, вже не вина власників). А плюси деяких готелів – у них є світло майже постійно (відключають хіба що готель Інтурист-Закарпаття).

Повний текст тут

ЗакарпатПост