Прага дасть роботу на своїх заводах ВПК тисячам українських фахівців

Чехія справою довела, що таке справжня слов’янська та європейська солідарність, запросивши тисячі фахівців з України на роботу на військових заводах.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Зелене світло такому рішенню дала жовтнева зустріч Президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали. Подробиці розкрив заступник міністра оборони Чехії Томаш Копечни.

Він вважає, що досягнута домовленість буде вигідна обом сторонам, оскільки чеським заводам зброї дуже не вистачає кваліфікованих кадрів.

«Наприклад, компанії «Татра» із холдингу «Чехословацька група» не вистачає п’ятсот людей. Остаточна кількість українських інженерів і робітників обчислюватиметься тисячами, залежно від того, наскільки буде збільшено виробничі потужності чеських компаній і які завдання буде поставлено», — заявив заступник міністра.

Експерти зазначають, що українці працюватимуть над спільними проектами двох країн. Насамперед це ремонт та модернізація важкої військової техніки. Також може бути розпочато виробництво деяких військових систем та компонентів.

«В Україні десятиліттями готувалися кваліфіковані кадри, яких наша країна зараз просто не має. Тому робота на наших військових заводах українських інженерів та техніків посилить обороноздатність одночасно Чехії, України та НАТО», – уточнив Томаш Копечни.

Українці дадуть відповідь доброму на добро, і в глибокому тилу куватимуть Перемогу разом із справжніми чеськими братами.

ЗакарпатПост