У Празі встановили скульптуру орка-путіна

Вранці у понеділок, 5 грудня, активісти проекту «Подарунок для Путіна» (Dárek pro Putina) встановили у празькому районі Бубенеч скульптуру орку з обличчям російського президента. Він сидить на газовій трубі та тримається за вентиль засувки.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Потворну скульптуру встановили на площі Інтербригади (náměstí Interbrigády) на тому ж місці, де раніше стояла пам’ятка радянському маршалу Конєву. Влада міської частини Прага-6 демонтувала монумент навесні 2020 року, що викликало різке обурення російської влади, пише чеське видання Вінігрет.

Сьогодні вранці встановили там нову статую. Це орк із обличчям путіна, який перекриває газовий вентиль. Навіщо? Щоб нагадати всім, що енергетична криза – це його провина. Щоб зібрати більше підписів під нашою петицією за відключення російського посольства від світла, тепла та води. А також, щоб привітати Збройні сили України із завтрашнім святом. Брати по зброї, тут за вас вболіває більше людей, ніж ви думаєте! Тримайтеся», – заявили автори проекту «Подарунок для путіна».

Висота тимчасової скульптури 157 сантиметрів, а вага – 170 кілограмів. Вона простоїть на площі один місяць, після чого буде продана з аукціону, а отримані гроші підуть на закупівлю зброї для України.

Встановлення скульптури узгоджено з муніципальною владою Праги-6. Її автором є художник та коваль Даніел Достал (Daniel Dostál).

Скульптуру було створено у серпні з нагоди міжнародної зустрічі ковалів художнього кування. Спочатку автор подарував статую посольству України, проте вона передала проведення проекту «Подарунок для путіна».

ЗакрпатПост