У Мукачеві попрощалися із спочилою в Господі сестрою Матеєю Гриб, ЧСВВ

Заупокійна Божественна Літургія пройшла у Соборі Успіння Пресвятої Богородиці Мукачева, яку очолив Преосвященний владика Ніл, Адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

6 грудня 2022р.Б., у монастир Стрітення Господнього в Мукачеві, спочила в Господі с.Матея Гриб, ЧСВВ, на 61 році життя та 38 році монашого служіння Господеві. 

Сестра народилася 14.01.1962р. у с.Велика Лінина, Старосамбірського р-ну, Львівської обл.

22 грудня 1984р.Б. у свої 22 роки вступила до підпільного монастиря сестер Василіянок у Львові.

Перші Обіти склала 09 травня 1988р.Б, а Довічні Обіти – 28 серпня 1996р.Б.

Після виходу Церкви з підпілля, с.Матея переїхала на служіння в монастир святого Йосифа в м.Івано-Франківськ. Тут працювала з 1996р. по 2005рр., виконуючи обов’язки секретарки в Івано-Франківській духовній семінарії св. Йосафата. Опісля, з 2005р. по 2011рр., виконувала служіння Настоятельки монастиря Святого Йосифа сестер Василіянок.

З 2011 року сестра працювала в захристії при парафії Христа Царя оо. Василіян, а також виконувала обов’язок економки спільноти сестер Василіянок.

У 2018 році с.Матею було призначено до монастиря сестер Василіянок у м.Мукачево на служіння захристиянки при Соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

Сестра Матея Гриб, ЧСВВ, була глибокодуховною та великодушною Людиною, ревно та досконало старалася виконувати будь-які служіння, до яких кликав її Господь, була дбайливою Настоятелькою для своїх Сестер, вміло та розумно провадила спільноту, знаходила взаєморозуміння як у монастирі із співсестрами, так і з будь-якими людьми, з ким доводилося їй працювати.

Сестра Матея особливо відзначалася глибокою молитвою, жертовністю та вмінням допомагати. Часто, забуваючи про свої потреби, спішила з поміччю для своїх сестер, рідних та близьких їй людей.

Сестру Матею поховали у селі Зимна Вода біля Львова, повідомляє Монастир Сестер Чину Святого Василія Великого.

Молімося за упокій душі с.Матеї, щоб Господь прийняв її у Свої милосердні обійми.

Закарпатпост