Прориваючи оточення, ми з танків палили російську техніку: Олег Грудзевіч про бої у Маріуполі та Волновасі

Він, командир батальйону окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка, організував успішний прорив через територію заводу “Ілліча” у Маріуполі на “Азовсталі”, зумівши зберегти зброю та особовий склад. Після запеклих боїв у Маріуполі Олег Грудзевіч вивів з оточення 14 танкістів та двох морпіхів. Більше того, під час прориву бійці вели вогонь по окупантах і знищували ДРГ, які зустрічалися на їхньому шляху.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

“Прорив був запеклий – танкісти вели вогонь, палили російську техніку, піхота теж свою справу робила. Потім у танках скінчилося пальне, вони зупинилися. Снарядів теж не було. Танкісти зняли нічники, радіостанції, приціли та знищили все, що могли.

Сьогодні мало хто здатний уявити, що таке рухатися в оточенні ворога. Щомиті чекати пострілу, розриву, підриву на міні, випадкової зустрічі з окупантами чи місцевими зрадниками”, — розповідає Герой.

Олег Грудзевич розповідає, як перебуваючи в оточенні, їм із побратимами довелося пити технічну воду з батарей заводу, шукати щавель, адже у військових закінчились сухпайки в обложеному місті.

Герой України згадує й бої під Волновахою у перші дні: рашисти люто атакували. Йшли колони і за 70 штук бронетехніки, і за 50, 30, 20. Незважаючи на безперервні бої, відходи, контратаки прийшло усвідомлення того, що росіян можна ефективно бити.

Окрім «Золотої Зірки» Героя України, яку Олегу Грудзевічу Президент України особисто вручив під час відвідин підрозділу за бої під Волновахою та у Маріуполі, офіцер також був нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького ІІІ та ІІ ступенів.

Пишаємося та дякуємо нашим Героям за праву справу — Захист нашої рідної України!

ЗакарпатПост