В Ужгороді на Святвечір, у храмі Амфілохія Почаївського освятять та роздадуть різдвяну кутю

На Святвечір готують кутю із зерен пшениці або ячменю, додаючи мед і горіхи. Зерно символізує воскресле життя, а мед – майбутнє блаженство.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомив єпископ Ужгородський і Закарпатський Православної Церкви України Варсонофій.

«Дорогі браття та сестри! 6 січня, в день Навечір’я Різдва Христового, в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського ПЦУ, що знаходиться за адресою : м.Ужгород, вул.Станційна.16 а, після Божественої літургії, буде освячена та роздана усім бажаючим кутя до пісної вечері, а також Віфлиємський вогонь миру. Початок Літургії о 9-й годині ранку», – йдеться у дописі єпископа Варсонофія.

У Новий рік, єпископ Варсонофій привітав закарпатців з Новим Роком.

«Дорогі браття та сестри Закарпатці! Від імені Закарпатської єпархії Православної Церкви України, та від себе особисто, вітаю всіх Вас з Новим 2023-м роком, що настає!

Бажаю у Новому році, щоб кожен з нас міг обійняти всіх своїх рідних та близьких! Подякуймо за хороші та погані дні всім, хто був поруч, скажімо “я люблю тебе” тим, кого любите, і “прощай” тим, з ким прийшла пора розлучитися. І головне, не забувайте мріяти, жити, любити, бути щасливими та боротися за досягнення своїх цілей. Нехай в році що настає, не буде місця у Ваших родинах смутку, біді та печалі.

Будьмо безмежно вдячні всім, хто боронить наше небо та наші кордони – нашим воїнам, адже завдяки цим людям ми можемо святкувати прихід Нового року!

Нехай рік, що надходить,  запам’ятається усім нам здійсненням головного бажання Українців – Перемогою над російським агресором та миром на нашій вільній Українській землі! Благослови Господи нас на Новий рік!», – написав єпископ Ужгородський і Закарпатський ПЦУ Варсонофій.

Закарпатпост