На Закарпатті детектива Бюро економічної безпеки і депутата сільради піймали на хабарі

Керівника Бюро економічної безпеки у Закарпатській області відсторонено від посади.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Проводиться службове розслідування за фактом хабарництва старшого детектива теруправління.

За сприяння Департаменту детективів внутрішньої безпеки та захисту працівників Бюро економічної безпеки України та оперативного супроводу Служби безпеки України, прокурорами Київської міської прокуратури викрито на хабарі старшого детектива Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області та депутата однієї з сільських рад Ужгородського району Закарпатської області.

Наразі затриманим особам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Керівника Територіального управління БЕБ у Закарпатській області відсторонено від виконання службових обов’язків.

Співробітники центрального апарату БЕБ проводять службове розслідування за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим детективом ТУ у Закарпатській області.

Слідством встановлено, що посадовець, використовуючи службове становище та маючи на меті власне незаконне збагачення, прикривав нелегальний збут підакцизних товарів, а саме електронних сигарет та отримував з реалізації грошові кошти. Правоохоронці задокументували передачу йому першої частини хабаря у сумі 2 тис. доларів США. Під час одержання другої частини коштів у сумі 4 тис. доларів США старшого детектива та місцевого депутата затримали.

Детективи внутрішньої безпеки БЕБ налагодили співпрацю та обмін інформацією з іншими правоохоронними органами та вживають заходи з виявлення та припинення будь-яких зловживань та корупційних проявів з боку співробітників БЕБ. Найменші прояви будуть жорстко присікатися.

Також БЕБ надає всебічне сприяння щодо розслідування цієї справи та розкриття кримінального злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Закарпатпост