Де і коли в Ужгороді освячуватимуть воду?

Богоявленська вода, освячена в день Хрещення, називається в Православній Церкві агіасмою і вважається великою святинею. Вона набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

За давньою традицією, церемонія освячення води відбувається під відкритим небом, на берегах річок, струмків, озер. Де в Ужгороді можна буде освятити воду?

За інформацією від єпископа Ужгородського та Закарпатського ПЦУ Варсонофія, 18 січня в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського ПЦУ ( м.Ужгород,вул.Станційна,16 а), після Літургії відбудеться Чин великого освячення води ( приблизно о 10.30 год.).

19 січня в день свята БОГОЯВЛЕННЯ, в храмі прп.Амфілохія Почаївського Чин великого освячення води розпочнеться після Літургії ( приблизно 10.30 год.)

Освячення вод ріки Уж відбудеться 19 січня, та розпочнеться о 12-й годині в Ужгороді (зі сторони Ботанічної набережної)

Хрестовоздвиженський греко-католицький кафедральний собор (вул. Капітульна). Архієрейська божественна літургія з 9:30, після літургії – богоявленське освячення  води.

Мукачівська греко-католицька єпархія запрошує 19 січня на святкове богослужіння та освячення води у музейній Шелестівській церкві Ужгородського скансена (вулиця Капітульна). Початок об 11 годині.

Свято-Хресто-Воздвиженський кафедральний собор (площа Кирила і Мефодія. Хресний хід з 9:30 від собору на річку Уж (Православна наб.) та Велике освячення води Високопреосвященнішим Феодором, митрополитом Мукачівським і Ужгородським.

Закарпатпост