Афганська війна забрала життя 53 закарпатців

Сьогодні Закарпаття і вся Україна вшановує відвагу наших краян та усіх співвітчизників, які брали участь у локальних війнах і збройних конфліктах, що відбувалися на території інших держав.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Загалом у бойових діях на території Афганістану брало участь майже 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, а близько 3300 — вже ніколи не повернулися додому.

Під час виконання військових обов’язків загинули, на жаль, і 53 закарпатці, повідомляє обласна рада.

Молоді, енергійні хлопці, багато з яких потрапили у пекло Афганістану зі шкільних парт. За кожною цифрою – горе і сльози рідних, біль батьків…

В Ужгороді на їхню честь відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятника «Скорботна мати» на Православній набережній. Учасники заходу вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника. Також відбулася панахида за загиблими.

На жаль, сьогодні, як і в часи афганської війни, від ворожих куль знову гинуть українці. І знову із тієї ж причини, що і в Афганістані – імперські амбіції північного сусіда, що веде війну на території України уже 9-й рік!

Закарпатпост