Закарпатець після вживання кільки в олії захворів на ботулізм

Виникнення захворювання пов’язане із вживанням кільки в олії зі спеціями. Виробник продукції ТОВ “Галс – 2000” Україна, вул. Хотинська, 43 Б, м. Чернівці.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266

Після появи підозри щодо захворювання Головним управлінням було повідомлено керівництво торгової мережі, в якому придбана вказана продукція, про підозру на ботулізм внаслідок вживання кільки в олії зі спеціями.

Оператором ринку, який здійснював реалізацію вказаної продукції, ініційовано інвентаризацію та вилучення 34 баночок кільки в олії зі спеціями по 330 грам та повернення постачальнику (ТОВ “Галс – 2000”).  

Крім вищенаведеного також повідомлено Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області (на території якої знаходиться виробник вказаної продукції ТОВ “Галс – 2000”) для вжиття відповідних заходів реагування.

Довідково: Ботулізм – гостра токсикоінфекція, спричинена паличкою Clostridium botulinum, що міститься в неправильно приготованих консервах. Найчастіше інфекція ботулізму міститься в таких продуктах, як гриби домашнього консервування, копчена або в’ялена риба, м’ясні та ковбасні вироби, бобові консерви.

Закарпатпост