“У нашій квартирі живуть російські солдати”, — історія переселенки з Дніпрорудного Анастасії Кліменок

Анастасія Кліменок — вимушена переселенка з міста Дніпрорудне Запорізької області. Жінка разом з сім’єю живе в прихистку в Мукачівському районі.

Передплатіть газету ПОРАДИ на своїй пошті ❤️ індекс 91145 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Про те, як потрапили в Закарпатську область та про рідне місто Анастасія розповіла Суспільному.

“Російські солдати зайшли до нас в місто і ми одразу ж вирішили сюди приїхати, бо ми зразу зрозуміли, що це буде жесть. Там одразу ж зупинилась медицина, що було дуже для нас важливим, бо в нас маленька дитина”, — розповіла Анастасія.

За її словами, вони жили неподалік Енергодару, де йшли бойові дії. Анастасія розповіла: “Наразі наш дім окупований. В нашій квартирі вже проживають російські солдати. В чоловіка дім у селі, туди теж заїхали російські солдати”.

Наразі Анастасія з родиною живе у прихистку для переселенців у селі Березинка Мукачівського району.

"В нашій квартирі живуть російські солдати", — переселенка з Дніпрорудного Анастасія Кліменок

Руслана Гостюк/Суспільне Ужгород

“Ми з’явилися тут з сім’єю перші… Переїхали сюди. Допомагали будувати прихисток. Придумували правила, за якими ми будемо жити. Як це буде: чергування, все таке. Все починали з самого початку. Були першою тут сім’єю, так і залишаємося. Спочатку нас було 5 людей. Потім вже народився мій малий та приїхав ще наш вітчим. Тобто ми всі виїхали з окупації і зараз проживаємо тут”, — розповіла жінка.

За словами Анастасії, виїжджати за кордон вони не планують: “І ми вирішили, що будемо жити тут, в Україні, не виїжджаючи за кордон. Бо як-не-як, а вдома все одно краще”.

ЗакарпатПост