Незважаючи на війну, що триває Україна цього року зможе засіяти майже стільки ж сільгоспугідь, що і в 2022

За словами першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, це дозволить виростити врожай щонайменше вдвічі більше, ніж споживають самі українці. А також зберегти експортний потенціал агросектору на рівні попереднього року – понад $20 млрд.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

«У минулорічному прогнозі не враховувалася частина деокупованих Миколаївської, Харківської та Херсонської областей. Уряд докладає всіх зусиль, щоб істотна частина цих областей, які ще належить оглянути та розмінувати, також була засіяна. Тому в результаті ми навіть вийдемо на трохи більше площі, ніж минулого року», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

Також заступник міністра повідомив про заходи підтримки українських фермерів, насамперед із прифронтових та деокупованих районів: від податкових пільг до матеріальної допомоги

«Завдяки підтримці міжнародних партнерів зараз безкоштовно роздаємо насіння, мінеральні добрива – насамперед прифронтовим областям, щоб аграрії мали можливість виконати посівні роботи на максимальній площі», – резюмував Тарас Висоцький.

ЗакарпатПост