Співробітниця одного з відділень пошти на Тячівщині постане перед судом через заволодіння коштами для соцвиплат в умовах воєнного стану

Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої в.о. начальника одного з відділень поштового зв’язку в районі за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, що вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Передплатіть газету ПОРАДИ на своїй пошті ❤️ індекс 91145 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Слідством встановлено, що у вересні минулого року обвинувачена заволоділа готівковими коштами у розмірі 170 тис. грн, які знаходилися у сільському відділенні поштового зв’язку та були призначені для надання соцвиплат громадянам. Йдеться про виплати пенсій, соціальної допомоги та житлових субсидій. Замість того, щоб забезпечити зберігання вказаної суми грошей, жінка використала їх на власний розсуд.

Наразі завершено досудове розслідування, яке здійснював Тячівський районний відділ поліції. Обвинувальний акт скеровано на розгляд Тячівського районного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост