На Закарпатті перебуває делегація краю Височина

Зокрема, до Ужгорода прибули  гетьман краю Вітезслав Шрек, мер Їглави, міста-побратима Ужгорода, Петро Ришка, керівник офісу гетьмана краю Височина, координатор співпраці із Закарпатською областю Катерина Свободова, член сталої конференції Йозеф Недвед.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👍 безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

У програмі візиту, зокрема, зустрічі в обласній та Ужгородській міській радах, ужгородській школі №3, повідомляє Ужгородська міська рада.

В ужгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови гості ознайомилися із класом вивчення чеської мови, який, до слова, був облаштований за сприяння краю Височина. Гетьман краю Височина Вітезслав Шрек передав директорці закладу чеську літературу, а школярам – вітання від українських учнів, що навчаються в Чехії.

Поглиблення співпраці обговорили на зустрічі в Ужгородській міській раді. Акцентували на зміцненні зв’язків між містами-побратимами Ужгородом та Їглавою, важливості ознайомчих візитів представників депутатських корпусів, керівництва міст – усе це може бути корисним обом сторонам. Ішлося і про можливість участі у спільних грантових проєктах.

Чеським друзям дякували за допомогу, яку Ужгород отримав із початком повномасштабної агресії росії, за підтримку України та українського народу.

Із високоповажними гостями зустрілися голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, в.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Василь Пинзеник, начальник управління міжнародних та регіональних зв’язків облради Василь Маковський, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради Вікторія Тарахонич.

Також представники чеської делегації, посадовці Закарпатської облради та Ужгородської міської ради поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку і Томашу Масарику.

ЗакарпатПост