На Закарпатті завершено розслідування щодо зловживань у Карпатському біосферному заповіднику

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора та головного бухгалтера Карпатського біосферного заповідника.

Їм інкримінують зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, службові особи, персонально відповідаючи за правильність фінансової звітності заповідника, підписали і подали недостовірні податкові декларації з плати за землю. Вони умисно не застосували необхідні коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель. Це дало змогу установі протиправно занизити кінцеву суму податку.

Неправомірні дії службових осіб призвели до несплати до місцевого бюджету 6,2 млн грн земельного податку. Завдяки послідовній роботі правоохоронців вдалося забезпечити відшкодування цієї суми в повному розмірі. Кошти частинами надійшли на рахунки семи територіальних громад. Чотири з них розташовані у Рахівському районі, дві – у Тячівському, одна – у Хустському.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, із залученням оперативних співробітників ДБР. Обвинувальний акт скеровано на розгляд у Рахівський районний суд, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост