Хустський митрополит Марк (Петровцій) звільнив сліпого архімандрита Грушівського монастиря Пімена

Очільник Хустської єпархії УПЦ МП Марк усунув архімандрита, який не поминав патріарха кирила.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє видання Mukachevo.net з посиланням на священника УПЦ МП Андрія Пінчука.

Отець Пімен був призначений на руїни Грушівського монастиря, який і відродив багаторічною сумлінною працею. До того ж, Пімен є сліпим з підліткового віку, але при цьому пише книги з історії єпархії і від початку війни безплатно прихистив у монастирі багато переселенців.

Отець Андрій Пінчук нагадує, що митрополит Марк, який звільнив Пімена, поминав московського патріарха кіріла (гундяєва) навіть після собору УПЦ (МП) в Феофанії.

Також відомо, що новим настоятелем Грушівського монастиря призначений єпископ Симеон Голубка. Симеон вже давно фактично виконував обов’язки намісника Грушівського монастиря. І за останній рік вижив звідти всіх проукраїнських монахів, останнім залишався сліпий о. Пімен.

Інформації щодо заборони у священнослужінні архімандрита Пімена на офіційному сайті Хустської єпархії УПЦ немає, як і немає офіційних коментарів з приводу цього звільнення від керуючого Хустською Єпархією УПЦ митрополита Хустського і Виноградівського Марка (Петровція).

ЗакарпатПост