Закарпатський муздрамтеатр покаже оновлену прем’єру за творами Дмитра Кременя

Цьогоріч Україна відзначає 70 років з дня народження  відомого поета, Шевченківського лауреата Дмитра Кременя.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Уродженець Іршавщини після закінчення Ужгородського університету був направлений на роботу на Миколаївщину, де й провів другу частину життя. Однак про свій рідний край не забував, весь час повертаючись до нього у своїх творах. З нагоди ювілею засновано Всеукраїнську літературну премію імені Дмитра Кременя за кращу поетичну збірку. В Ужгороді готується до друку книжка споминів про видатного закарпатця, упорядкована його сином Тарасом Кременем, Уповноваженим із захисту державної мови.   

Українські театри також візьмуть участь у вшануванні знаного письменника, який був завзятим театралом. Так, Миколаївський академічний  драмтеатр готує у червні виставу «Земний монолог», з якою планують гастролювати Україною.

Натомість Закарпатський муздрамтеатр суттєво оновив постановку «Танку блукаючого вогню», поставлену за поезіями закарпатця у серпні минулого року на малій сцені. Режисер та автор інсценізації, заслужений артист України Василь Шершун розповідає, що відтепер літературно-музичне дійство гратиметься на великій сцені, в якому буде задіяний чи не весь творчий склад.  Тривалість вистави суттєво зросла за рахунок ліричних віршів, написаних у закарпатський період. Будуть і нові музичні та хореографічні номери.

Прем’єра «Танку блукаючого вогню» відбудеться у неділю, 28 травня, о 18:00.  А перед тим о 12.00 на дітей чекає музична казка «Пригода в Карпатах», яку поставив народний артист України Анатолій Філіппов, інформує облмуздрамтеатр.

ЗакарпатПост