10 червня в Тересві попрощаються з Героєм Віталієм Порубовим

В п’ятницю, 9 червня о 10-й годині з обласного моргу Ужгорода в рідне селище Тересва вирушить траурний кортеж з Героєм України – солдатом ПОРУБОВИМ Віталієм Геннадійовичем, щоб востаннє попрощатися з рідним Закарпаттям, Тячівським районом, селищем та домівкою, де він проведе свою останню ніч у родинному будинку.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

В суботу 10 червня о 13.00 год. на подвір’ї родинного будинку розпочнеться чин похорону, церемонія прощання та військового почту, після чого траурна процесія із Захисником України, солдатом ПОРУБОВИМ Віталієм Геннадійовичем, рушатиме до Свято-Михайлівського храму, де пройде заупокійна служба за загиблим Героєм.

Поховають Захисника України на Алеї Слави місцевого кладовища.

МАРШРУТ ПЕРЕМІЩЕННЯ КОРТЕЖУ: вул. Приймака, 31, родинний будинок – Сагайдачного – Возз’єднання – Народна – Борканюка – Віталія Бенчака (Європейська). Просимо всіх в цей час вийти на узбіччя дороги зазначеного маршруту та віддати останню шану бійцю, зустрівши його «живим коридором» з квітами, запаленими свічками, прапорами.

ПОРУБОВ Віталій Геннадійович народився 14 лютого 1990 року в селищі Тересва, Тячівського району. У ранньому шестирічному віці Віталій залишився без батька і мати виховувала його самотужки, але від страшної вірусної хвороби «КОВІД-19» любляча матуся передчасно померла у 2021 році. Віталій все своє життя проживав рідному селищі Тересва, в якому з 1997 по 2007 рік навчався у Тересвянській ЗОШ І-ІІІ ст.

Після закінчення школи поступив до Тересвянської філії «Тячівський професійний ліцей», яку закінчив у 2010 році, здобувши професійно-технічну освіту. Свій трудовий шлях розпочав у відділенні «Нова Пошта», звідки Віталій, після повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта, 04 березня 2022 року, мобілізувався на захист всіх нас поповнивши ряди Сил Територіальної Оборони Збройних Сил України, де до останнього дня свого життя проходив службу. Завжди був позитивний, доброзичливим, тому під час несення служби, Віталій Геннадійович зустрів найкращих та відданих побратимів, яких цінував і гордився ними, завжди їх підбадьорював, не давав їм можливості думати про сумне – зміцнюючи їхній бойовий дух.

 02 червня 2023 року, противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії з реактивної системи залпового вогню касетними боєприпасами та артилерійський обстріл, більше 30-ти приходів по позиціям підрозділів Сил Оборони України в зоні ведення бойових дій, внаслідок чого – солдат ПОРУБОВ Віталій Геннадійович, виконуючи бойові завдання з оборони нашої Держави від нашестя рашистської чуми та від отриманих травм і поранень несумісних із життям – загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

Щирі співчуття рідним і близьким Героя!

ЗакарпатПост