Ужгород сьогодні провів в останню путь Героя – 25-річного Еріка Штила

Герой загинув 1 червня 2023 року на полі бою, захищаючи нас, нашу державу від російських окупантів.

Чин похорону відбувся на набережній Незалежності, попрощатися із захисником прийшли рідні, друзі, однокласники та вчителі, міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, військові, містяни.

Ерік Владиславович Штил народився 2 лютого 1998 року в Ужгороді. У 2015 році закінчив багатопрофільний ліцей «Інтелект» – ЗОШ І-ІІІ ст. № 11. Під час навчання в школі займався туризмом, став кандидатом у майстри спорту України.

Згодом було навчання в Ужгородському торговельно-економічному коледжі за спеціальністю «Туристичне обслуговування». У 2017 році пішов працювати на завод «Унгвайер». У 2019 році був призваний на строкову військову службу, після служби знову повернувся працювати на завод.

У 2021 році влаштувався на завод «Конвектор», де й працював до початку повномасштабного вторгнення в Україну російського окупанта. Звідти він мобілізувався на захист всіх нас, поповнивши лави Сил територіальної оборони ЗСУ – 2 квітня 2022 року, взявши зброю до рук, пішов на захист України.

Чуйне серце та відкриту душу Еріка запам’ятають усі, хто його знав. Він завжди був позитивним, усміхненим, енергійним та заряджав цією позитивною  енергетикою всіх оточуючих. Був чудовим сином, надійним братом, люблячим хлопцем та вірним другом. До своєї сім’ї він ставився з повагою та відповідальністю, завжди допомагав мамі.

Поховали захисника із усіма військовими почестями на Пагорбі Слави.

У Героя залишилися мама і сестра.

Вічна та світла пам’ять воїну…

ЗакарпатПост